Tokyo 2020 | Sejlerlandsholdet

Jonas Warrer skal bære fanen ved OL’s åbningsceremoni

Når Danmark går indmarch ved OL’s åbningsceremoni, bliver det med Jonas Warrer som fanebærer sammen med hækkeløber Sara Slott.

Foto: Lars Møller
Af: Lars Møller (FOTO) - senest ajourført d. 24. juni 2021

En kæmpe anerkendelse og ære. Sådan siger 42-årige Jonas Warrer, efter det netop er blevet offentliggjort, at han den 23. juli skal bære den danske fane ved OL’s åbningsceremoni sammen med hækkeløberen Sara Slott.

For første gang nogensinde har IOC åbnet op for, at både en mand og en kvinde kan bære fanen sammen, og den mulighed har Danmarks Idrætsforbund bakket op om ved at tildele både Jonas Warrer og Sara Slott den store ære.

Med sit tredje OL i sigte og et OL-guld i baggagen er Jonas Warrer da også en af de mere erfarne atleter i den danske OL-trup.

Stort skulderklap

At han nu også kan skrive ’fanebærer’ på cv’et, kalder han en ’kæmpe anerkendelse’ af det, han gennem tiden har opnået som sejler:

– Jeg må indrømme, at jeg faktisk havde tænkt, at det kunne blive mig, der skulle være OL-fanebærer, for det er jo mit tredje OL, og jeg har vundet en guldmedalje. Men fra min egen tanke, og til det rent faktisk blev en realitet, der er selvfølgelig et stykke. Jeg har sejlet i mange år, og det her vidner om, at der er nogen, der har lagt mærke til det, og jeg kan mærke, at det betyder virkelig noget. Det er en kæmpe anerkendelse og et skulderklap for det, som jeg har opnået. I elitesport bliver du anerkendt, hvis du gør det godt, og jeg har da mange flotte resultater, men den her ære går lidt ud over selve resultaterne. Det er en form for overordnet anerkendelse, som er ret unik, og som jeg sætter kæmpestor pris på.

De to fanebærere blev præsenteret i dag på Experimentarium. H.K.H. Kronprins Frederik, der efter 12 år stopper som aktivt medlem af Den Internationale Olympiske Komité (IOC), overrakte fanerne til atleterne. Foruden Jonas Warrer og Sara Slott blev også fanebærerne til de Paralympiske Lege præsenteret. Her er det para-taekwondo-kæmperen Lisa Gjessing og para-atletikudøveren Daniel Wagner, der er udvalgt som fanebærere.

.
Rul til toppen