Sejlerlandsholdet

Dansk Sejlunion udtager Sejlerlandsholdet for 2023

Den sportslige ledelse i Dansk Sejlunion har sat navne på de sejlere, der i 2023 udgør Danish Sailing Team, og som skal kvalificere Danmark til OL.

Foto: Peter Brøgger
Senest ajourført d. 7. december 2022

Dansk Sejlunion har netop sat navne på de sejlere, der er udtaget til henholdsvis Sejlerlandsholdet, Ungdomslandsholdet og Udviklingslandsholdet for 2023.

Et spændende år, hvor det helt store fokus er rettet mod nationskvalifikationen til OL2024, der fordeles ved VM i Haag til august.

Der hviler derfor et vist pres på landsholdssejlerne allerede fra begyndelsen af året, siger sportschef Thomas Jacobsen.

Sejlere på hold

Se, hvilke sejlere der er udtaget til de tre hold, der tilsammen udgør Danish Sailing Team: 

– Det er et hold med en meget stor opgave foran sig - nemlig at kvalificere Danmark til de olympiske lege. Det, tror vi også på, de kan, og særligt 49er, 49er FX, ILCA 6 skulle gerne være sikre bud på danske både ved OL i 2024, siger han og fortsætter:

– Nacra, ILCA 7 og IQ foil M/K er derimod alle klasser, hvor vi har noget ’ground to cover’. Men vi tror på dem og satser på at kvalificere fem-seks klasser totalt, siger han.

Tre nye sejlere i toppen

Foruden de seks landsholdssejlere fra sidste år er tre nye sejlere rykket fra Udviklingslandsholdet op til Sejlerlandsholdet, der er for de dygtigeste sejlere med resultatforventninger.

Det gælder ILCA 6-sejler Anna Munch og 49er FX-besætningen med Andrea og Johanne Schmidt.

Det er derfor også et landshold, der spænder bredt i erfaringen, og hvor OL-satsningen for størstedelens vedkommende er ny.

– Kontinuitet er selvfølgelig vigtigt for medaljer, men udskiftningen i toppen giver omvendt plads til at dyrke talenter og bredden i dansk sejlsport. Det er et interessant år, vi går i møde med vigtige kapsejladser rundt om i verden, og vi glæder os til at gøre danskerne stolte!

Se billeder af atleterne på Sejlerlandsholdet herunder

Rul til toppen