Sejlerlandsholdet

13 danske besætninger klar til EM i Aarhus

Små 200 besætninger stiller til start ved 49er, 49erFX & Nacra 17 EM på hjemmebane i Aarhus fra den 5.-10. juli, heriblandt 13 danske.

Af: Jannik Friis, Sailing Aarhus - senest ajourført d. 23. maj 2022

John Pink, 49er landstræner, fortæller om forberedelserne frem mod EM.

Såvel sejlere som sejlsportsfans har blikket rettet mod Aarhus, hvor EM for de tre olympiske klasser 49er, 49erFX og Nacra 17 finder sted fra 5.-10. juli. Det er det største mesterskab siden VM for alle olympiske sejlsportsklasser i 2018. Samtidig er stævnet et af de første, hvor verdenselitens bedste stiller til start siden OL i Tokyo i 2021.

Spændingen mærkes da også i den danske 49er-gruppe, hvor der efter en række udenlandske stævner og træningslejre igen skal trænes på Aarhusbugten. Det siger den danske 49er-landstræner John Pink, der også giver et bud på, hvem vi skal holde øje med til EM.

– Jeg kan godt mærke, de er spændte på at sejle på hjemmebane. Især de rutinerede har en rigtig god fornemmelse for, at hvad der skal til her i Aarhus. Frederik Rask og Jakob Precht har gjort det godt for nylig, og vi har også et par dygtige, unge besætninger og Daniel Nyborg og Nikolaj Buhl, der ikke har sejlet så længe sammen, men også kan overraske, lyder det fra John Pink.

Træner efter at vinde

49er-gruppen har senest været i Frankrig og er vendt retur til Danmark med nogle udviklingspunkter, som de ifølge John Pink har arbejdet med at forbedre. Nu kigger landstræneren og de danske sejlere frem mod EM og på, hvordan hjemmebanefordelen skal udnyttes:

– Vi går i gang med at arbejde mere Aarhus-specifikt, altså hvordan man vinder i Aarhus. De fleste af sejlerne kender Aarhus bedre, end jeg gør, så det bliver min opgave at sammenfatte tingene, så vi står stærkest muligt. Vi træner selvfølgelig efter at vinde, og det ville være fedt for en af besætningerne at vinde en medalje. Det er min egen personlige forventning, forklarer John Pink.

Få det fulde overblik over de danske besætninger nederst i artiklen og se den komplette deltagerliste her.

Aarhus gør klar til EM rykind

Forventningerne er også store hos Sailing Aarhus, der med blot én måned igen har intensiveret forberedelserne. I skrivende stund har 193 både fordelt på 92 49ere, 70 49erFXere og 31 Nacra 17-katamaraner registreret sig. Det er i overensstemmelse med det antal besætninger, Sailing Aarhus på forhånd havde håbet.

– Vi er glade for det store antal tilmeldinger til EM i Aarhus. Det bliver det store stævne, som vi havde håbet på. Lige nu arbejder vi rigtig meget med logistikken. Det er en stor opgave at få plads til 200 både på det område, vi har hernede, ligesom der ligger en kæmpe opgave på vandet, forklarer Sailing Aarhus-direktør Jon Koch Hansen og tilføjer:

– Samtidig arbejder vi på folkefesten. Altså på, hvordan vi kan engagere borgerne og få folk ned på havnen og opleve EM, der bliver rigtig stort. Det største, vi har lavet siden VM i 2018.

Følg med i optakten på Sejlerlandsholdets Instagramprofil eller Facebookside, Sailing Aarhus’ Facebook og begivenheden ’EM 2022 49er, 49erFX & Nacra 17’.

Vi håber at rigtig mange vil lægge vejen forbi, opleve sejlsport i verdensklasse og bakke vores danske besætninger op.

Danske besætninger til EM

49er

 • Carl Emil Sloth & Andreas Hoffmann-Petersen, Sletten Bådeklub
 • Malthe Ebdrup & Sebastian Wright Olsen, Kongelig Dansk Yachtklub
 • Daniel Nyborg & Nikolaj Hoffmann Buhl, Kongelig Dansk Yachtklub
 • Phillip Lyngbæk & Mads Fuglbjerg, Aarhus Sejlklub
 • Joakim Salskov-Iversen & Markus Oliver Nielsen, Kongelig Dansk Yachtklub
 • Frederik Rask & Jakob Precht Jensen, Skovshoved Sejlklub

49erFX

 • Josephine Frederiksen & Laura Steenstrup Zeeberg, Hellerup Sejlklub
 • Rebekka Johannesen & Silje Cerup-Simonsen, Sletten Bådeklub
 • Anne-Julie Schütt & Iben Nielsby, Horsens Sejlklub
 • Katrine Schmidt & Ellen Nielsen, Marselisborg Sejlklub
 • Josefine Nøjgaard & Esther Bojsen-Møller, Sletten Bådeklub
 • Johanne & Andrea Schmidt, Kaløvig Bådelaug

Nacra 17

 • Natacha Violet Saouma-Pedersen & Mathias Bruun Borreskov, Kongelig Dansk Yachtklub

Forberedelser i Aarhus

Hør om Sailing Aarhus' forberedelser frem mod EM 2022. Det største sejlsportsevent i de olympiske klasser på dansk grund siden VM i 2018.

.
Rul til toppen