Dansk sejlsport fortsat i vækst

Med godt 1.000 flere medlemmer i 2021 sammenlignet med året før, formår sejlsporten at tiltrække stadig flere nye medlemmer til et aktivt liv på vandet.

Foto: Peter Brøgger
Senest ajourført d. 6. april 2022

55.942. Så mange sejlere er i dag medlem af en klub under Dansk Sejlunion. Det er godt 1.000 flere medlemmer sammenlignet med 2020.

Dermed fortsætter den positive udvikling, der har gjort sig gældende gennem de senere år, hvor flere vælger et aktivt liv på vandet i organiseret form til.

Der er derfor meget at glæde sig over i dag, hvor de officielle medlemstal fra DIF netop er meldt ud, siger Line Markert, formand for Dansk Sejlunion.

– De senere år har vi formået at vende kurven og tiltrække endnu flere medlemmer til vores fællesskaber. Den trend fortsætter i år, og det glæder mig meget. Jo flere medlemmer, jo stærkere et fællesskab har vi, siger hun.

Sejlsport hele livet

Bryder man tallene ned på aldersgrupper, kan man se, at aldersgruppen 25+ er den, der reelt er vokset mest med 900 flere medlemmer i 2021.

Kigger man derimod på den procentuelle fremgang målt i forhold til sidste år, ligger den største vækst hos børn og unge under 18 år. Her er medlemstilvæksten steget med godt tre procent. Til sammenligning er det samlede antal medlemmer i alle aldre steget med knap to procent i forhold til 2020.

– Sejlsport er ikke begrænset til en særlig aldersgruppe og kan dyrkes hele livet. Det afspejler vores medlemsvækst på fineste vis. Vores klubber lykkes med at være relevante for mange typer af medlemmer med aktiviteter, der henvender til forskellige målgrupper, siger hun og afslutter:

– På et tidspunkt, hvor alle sejlere længes efter at tage hul på en ny sejlsæson, er det her en nyhed, der gør, at jeg nu glæder mig endnu mere til at komme på vandet.

Medlemsudviklingen siden 2016

.
Rul til toppen