Mindeord - Ole Ingemann

En af sejlsportens markante personligheder er gået bort. Ole Ingemann, Svendborg, døde lørdag den 9. april.

Senest ajourført d. 13. april 2022

Ole Ingemann har gennem hele sit liv været dedikeret til sejlsporten. Han brændte uselvisk for at give andre gode oplevelser på vandet. Han var kendt for sin store, uegennyttige indsats, lokalt, regionalt, nationalt og internationalt – seneste som frontperson for Silverrudder. 

Ole Ingemanns CV i sejlsportens verden er meget langt. Mest betydningsfuldt er hans rolle som tidligere bestyrelsesmedlem og formand for Svendborg Amatør Sejlklub, formand for Dansk Sejlunions Fynskreds og bestyrelsesmedlem i Dansk Sejlunion. Samarbejdet mellem sejlklubberne på Fyn omkring udvikling af sejlsporten og varetagelse af sportens interesser var særligt vigtigt for Ole. 

Ole var enestående som foreningsmenneske og klubleder i Svendborg Amatør Sejlklub. Ordentlighed betød meget, og medlemmerne skulle have det sjovt.

Hans hjerte brændte især for kapsejladsen, hvor han stod i spidsen for både de lokale sejladser og for store nationale stævner. De seneste ti år var han frontperson for Silverrudder – en énpersons distancesejlads rundt om Fyn. Sejladsen er blevet en kæmpe succes med over 400 deltagende både – heriblandt mange fra Tyskland. 

Holdet bag Silverrudder med Ole Ingemann i spidsen modtog den tyske sejunions German Offshore Youth Awards ved en prisuddeling i Hamborg i 2019. Det var første gang, prisen gik til en ikke-tysk klub, og var således et kæmpe skulderklap. Silverrudder fik i 2018 Den sydfynske Initiativpris. 

Ole Ingemann er kendt for sit gode og smittende humør. Han var sjældent tilfreds med det bestående, men gik altid forrest for forbedring og fornyelse. Han var aldrig bleg for at give sin holdning til kende på en klar og forståelig måde, hvis noget kunne være bedre – men han gjorde det altid med et glimt i øjet og med et tilbud om selv at give en hånd med.

I 2015 modtog Ole Ingemann Dansk Sejlunions Guldnål som anerkendelse for sin indsats for sejlsporten.

I sit civile liv var Ole Ingemann uddannelseskonsulent på AMU-Fyn.

Ole Ingemann blev 66 år. Han efterlader sig hustru, børn og børnebørn.

Bisættelsen finder sted tirsdag den 19. april kl. 12.00 fra Sct. Jørgens Kirke i Svendborg.

Æret være Ole Ingemanns minde.

.
Rul til toppen