Over 200 glade sejlere deltog i weekendens Grandprix på Aarhusbugten

Aarhus Spring Regatta, der er en del af Dansk Sejlunions Grandprix-serie, blev en stor succes med god kapsejlads for de over 200 sejlere på tværs af 13 klasser.

Af: Jannik Friis, Sailing Aarhus - senest ajourført d. 10. maj 2022

Det nye, tværgående samarbejde mellem Kaløvig Bådelaug og Sailing Aarhus med støtte fra de øvrige klubber i Aarhusbugten blev i weekenden testet under Aarhus Spring Regatta 2022 – Dansk Sejlunions første Grandprix-stævne i Aarhus i mange år. Et samarbejde, der bestod til UG!

Stævnet bød på masser af fed kapsejlads på en solbeskinnet Aarhus Bugt, brede smil blandt sejlerne og en fantastisk positiv summen på land i Kaløvig før og efter sejladserne, beretter stævneledelsen.

– Det har været et rigtig godt stævne. Vi har mødt mange glade ansigter, fået mange positive tilbagemeldinger fra sejlerne og oplevet en fed energi på land efter en lang coronapause. Det var lidt som at opleve køer komme på græs igen, fortæller Helle Wilkens, stævneleder under Aarhus Spring Regatta.

– For os var det dejligt at komme i gang med stævneaktiviteterne igen. Det var en fornøjelse at se så mange sejlere støtte op om arrangementet med små 200 deltagende både på tværs af 13 klasser og fire baner, tilføjer hun.

Satser stærkt på tilbagevenden i 2023

Aarhus Spring Regatta er et af de største jollestævner på tværs af klasser i flere år i Aarhusbugten, og derfor var mange ting uprøvede. Der vil i den kommende tid ske en evaluering af stævnet, men allerede nu tør stævneledelsen godt lufte planerne om et Aarhus Spring Regatta 2023 – måske endda som ranglistestævne.

Stævnet bød på alt fra helt nye sejlere i Opti C-rækken til verdensmestre og landsholdssejlere på blandt andet Europajolle- og ILCA-banerne samt rutinerede sejlere med mange års erfaring i A-Cat-klassen.

To af østjysk sejlsports mest prominente navne, den 9-dobbelte verdensmester Anna Livbjerg og udviklingslandsholdssejler Anna Munch – begge fra Kaløvig - var således at finde i feltet.

– Jeg synes, det er vigtigt at give lidt tilbage til miljøet og klassen. Jeg har jo selv været i de helt unges sted og set, hvor vigtigt det er at have nogen, der baner vejen. Jeg synes også, at det er sjovt at se, hvem der kommer op gennem ungdommen og være med til at inspirere dem bare en lille smule. Det gør mig rigtig glad, fortæller Anna Munch, ILCA 6.

– Stævnet er på hjemmebane, så jeg synes jo altid, man bør bakke op, når der er en masse frivillige, der gør et stort stykke arbejde for at lave et rigtig fedt stævne. Jeg ser det lidt som en opgave at stille op mod de unge og sørge for, at de får konkurrence samt give min erfaring videre, fortæller Anna Livbjerg, Europajolle.

Anna og Anna vandt begge deres respektive rækker.

Se alle resultater fra Aarhus Spring Regatta 2022 her.

Se alle vinderne i fotogalleriet herunder

Hvad er Dansk Sejlunion Grandprix

Grandprix-stævner er nationale stævner på tværs af klasser og alder. Formålet er tilbyde stævner med en høj sportslig kvalitet og at skabe rammen for at pleje sociale relationer på tværs af landsdele og udvalgte bådklasser.

Stævnerne planlægges i et samarbejde mellem klasseorganisationer, arrangørklubber og Dansk Sejlunion.

En styrke ved at mødes på tværs af klasserne er, at sejlerne bliver opmærksomme på andre jolletyper i forhold til jolleskift, dog uden at et jolleskift får indflydelse på de sociale relationer sejlerne imellem. Sejlerne sociale relationer styrkes ved at være en del af et større fællesskab af sejlere fra hele landet.

Klasser i Grandprix-serien

  • Optimist A
  • Zoom
  • Europe
  • ILCA (4, 6 og 7)
  • 29er
  • Andre relevante klasser kan inviteres

Kommende Grandprix-stævner

Sailextreme

Dato: 4.-5. juni

Arrangør: Kerteminde Sejlklub

Læs mere og meld dig til

Harboe Cup

Dato: 24.-25. september

Arrangør: Skælskør Amatør-Sejlklub

Læs mere her og meld dig til

.
Rul til toppen