World Sailing: Sejlere fra Rusland og Belarus skal udelukkes

Ny udmelding fra World Sailing, der opfordrer til udelukkelse af atleter fra Rusland og Belarus. En linje, Dansk Sejlunion bakker op om.

Senest ajourført d. 25. februar 2022

Sejlsportens internationale organisation World Sailing har tirsdag aften strammet linjen over for Rusland og Belarus som reaktion på Ruslands invasion i Ukraine.

World Sailing udelukker sejlere og officials fra Rusland og Belarus fra alle organisationens stævner og arrangementer.

Samtidig opfordrer World Sailing indtrængende alle medlemslande og klasseorganisationer og stævnearrangører til på samme måde at udelukke russere og belarussere.

Dermed lægger sejlsportens internationale organisation sig helt på linje med den Internationale Olympiske Komité, der i går meldte klart ud om sin position som konsekvens af krigen i Ukraine. En lang række andre internationale idrætsforbund har tilsvarende bakket op bag IOC’s linje.

I Dansk Sejlunion er vi meget lettede over, at World Sailing nu bakker op om IOC’s linje om udelukkelse. Den svarer helt til DIF’s opfordring om at undlade al idrætsligt samkvem med atleter og officials fra Rusland og Belarus.

Dansk Sejlunion opfordrer på den baggrund alle klubber, klasseorganisationer og sejlere til at gennemføre boykotten mod Rusland og Belarus.

Rul til toppen