Sejlerlandsholdet klar til EM i Aarhus
Når EM for 49er, 49erFX og Nacra17 afvikles i Aarhus har du mulighed for at komme helt tæt på sejlsportens største stjerner. Sejlerlandsholdet er klar til kamp.
Når EM for 49er, 49erFX og Nacra17 afvikles i Aarhus har du mulighed for at komme helt tæt på sejlsportens største stjerner. Sejlerlandsholdet er klar til kamp.
Når EM for de olympiske bådklasser 49er, 49erFX og Nacra 17 bliver afholdt i Aarhus fra den 5.-10. juli, er det første gang siden 2018, at et så stort olympisk sejlsportsevent kommer til Danmark.
Sejlerlandsholdet stiller med 13 besætninger fordelt på de tre klasser og glæder sig til at sejle mesterskab på hjemmebane sammen med verdenselitens allerbedste.
En af de deltagende besætninger er 49er-makkerparret Frederik Rask og Jakob Precht, der sidste år vandt VM-bronze. De går ind til EM med masser af selvtillid.
– Da vi vandt VM-bronze var vi ret nye sammen, og der var egentlig mange ting, vi ikke var specielt gode til. Men det intuitive samarbejde fungerede godt. Nu er vi et andet sted, så det er helt klart en fed følelse, vi står med, hvor vi ikke laver de samme fejl så mange gange, siger Jakob Precht og understreger samtidig, hvor fedt det er at få lov at sejle EM i baghaven.
Et mesterskab han selv har helt personlige minder omkring.
– Jeg fandt et gammelt billede fra sidst, der var EM i Aarhus i 2013, hvor jeg var frivillig i en gatemærkebåd. Dengang var det Jonas Warrer, vi sad og kiggede på. Et par år senere begyndte jeg selv at sejle med Jonas, og nu sejler jeg med Frederik (Rask, red.) og står her igen - det er meget sjovt at tænke på.
På 49erFX-siden er makkerparret og søstrene Andrea og Johanne Schmidt også at finde på deltagerlisten. For dem er målet at gøre det mindst ligeså godt som sidste år, hvor de blev 5'er ved EM. Men med de nye sejl og den ny mast, der netop er kommet i klassen, er intet givet på forhånd.
– EM bliver præstationsstævnet for os i år, og vi glæder os til at komme ud og se, om vi kan finde en god bådfart med den nye rig, siger Andrea Schmidt og bakkes op af søster Johanne.
– For at lykkes med målsætningen skal vi først og fremmest sejle hurtigt. Vi vidste, vi kunne sejle hurtigt med vores tidligere rig, så frem mod stævnet handler det for os om at komme ud og finde den rigtige fart, så vi kan være med der, hvor det bliver rigtig sjovt.
Lægger man vejen forbi Aarhus som publikum, vil der være god mulighed at komme helt tæt på Danmarks dygtigste olympiske sejlere og få et indblik i verdensklassesejlsport på helt tæt hold.
En mulighed, der er ganske unik for sejlsporten, siger sportschef Thomas Jacobsen:
– Sejlsporten kan noget, som ikke ret mange andre idrætter kan i forhold til, hvor tæt man kan komme på atleter og snakke med folk på land. Man er selvfølgelig relativt langt væk fra baneområdet, når man står på kajen, og på den måde kan det være svært at forstå selve sejladsen. Til gengæld kan man komme helt tæt på indimellem sejladserne, siger han og fortsætter:
– Den populære grid walk, man ser i Formel 1 og andre sportsgrene, den kan helt almindelig mennesker få adgang til her uden at skulle købe en superdyr VIP-billet.
I forhold til de sportslige ambitioner håber han, at Sejlerlandsholdet klarer sig godt bredt set i alle tre klasser:
– Jeg håber, vi har sejlere repræsenteret i alle tre klasser i finalen på sidstedagen og forhåbentligt en medalje, fastslår han.
1.-4. juli
Tirsdag d. 5. juli
Onsdag d. 6. juli
Torsdag d. 7. juli
Fredag d. 8. juli
Lørdag d. 9. juli
Søndag d. 10. juli
OBS: alle tidspunkter er vejledende