Tour de Sejlads

Flere sejlklubber og maritime interessenter har planlagt kreative indslag langs Tour de France ruten for at vise Sejlerdanmark frem for de mange millioner tv-seere.

Foto: Kim Ruberg
Senest ajourført d. 22. juni 2022

Roskilde

Roskilde skal placeres solidt på verdenskortet, når Touren starter i Roskilde den 2. juli. Også til søs, hvor byen har nogle uomtvistelige fortrin med den smukke fjord nedenfor den gamle domkirke, vikingeskibsmuseet og byens 1000-årige maritime historie.

Disse elementer forenes med et fikst greb af Roskilde Sejlklub, når fire af klubbens sportsbåde sejler formationssejlads med specialdesignede Tour de France-genakkere til glæde for verdenspressen, der vil svæve i helikoptere over byen.

De flotte, iøjnefaldende og stærkt fotogene genakkere vil bidrage til at markere sejlsporten og Danmark som stolt sejlernation overfor de mange millioner seere i 190 lande.

Læs mere

Nyborg

Lørdag 2. juli slutter tourens anden etape i Nyborg. Her vil en gruppe initiativrige sejlere sammen med Nyborg Sejlforening vise verden, at Danmark er et sejlerland.

Planen er at sejle en op/ned bane ved Knudshoved Havn og Broen, og således blive set og filmet af helikoptere m.m. som et festligt indslag, når karavanen passerer inden mållinien i Nyborg.

Der er plads til alle, som har lyst til at være med. 

Læs mere

Vejle

Sejlklubben Neptun Vejle har i samarbejde med Vejle Kommune fået lavet tour-gule sejl til 12 optimistjoller og Albin Xpress hos Ulmann sejlmageren.

Derudover har klubbens to J/70’ere fået røde bjergprikker. Hold derfor godt øje med Tourens startområde i Vejle den 3. juli, som afvikles på Vejle Havn ved Fjordenhus.

Aabenraa

X-Yachts folierer en af deres X-Power motorbåde i gul, som kommer til at ligge i vandet ved Aabenraa, når feltet kommer forbi 3. juli.

Så hold godt øje med det gule lyn.

Storebælt

Pro-Safe, en lille virksomhed i Korsør der lever af at sælge og bygge RIB både, afholder sammen med deres forhandlere BRIG RUN’s hvert år. I år bliver noget mere specielt, da de har taget et initiativ til at sejle ind over Storebælt, når feltet kører over broen.

De forventer en hel del RIB både, ca. 20-30 stk. der skal med på turen.

Kender du til andre events?

Skriv til julie@sejlsport.dk, hvis du har indsigt i andre initiativer, der markerer sejlsporten under årets Tour de France. 

Så opdaterer vi siden straks.

.
Rul til toppen