Dansk Sejlunion savner klar udmelding fra World Sailing om Ukraine

Dansk Sejlunion bakker op om DIF's udmelding om at stoppe al idrætsligt samkvem med Rusland. World Sailing bør komme med en stærkere position end den nuværende.

Senest ajourført d. 25. februar 2022

Selv om idrætten ikke kan afgøre krigen i Ukraine, har den en rolle at spille.

Derfor gik Danmarks Idrætsforbund i weekenden ud med en stærk melding om, at al idrætsligt samkvem med russerne og belarusserne skal ophøre hurtigst muligt. I dag er Den internationale olympiske komité, IOC, fuldt trop og kommet med ny og meget klar tilkendegivelse, der anbefaler fuldstændig udelukkelse af idrætsfolk fra Rusland og Belarus.

Dansk Sejlunion bakker naturligvis op om disse standpunkter, der er det eneste rigtige at gøre for sporten.

Det siger Line Markert, formand for Dansk Sejlunion. Derfor rettede hun tidligere i dag henvendelse til World Sailing med en opfordring til at bryde den tavshed, der hidtil havde hersket i det internationale sejlsportsforbund angående krigen i Ukraine.

Dansk Sejlunion har nu modtaget svar. Et svar, der desværre efterlader flere spørgsmål end svar.

Svag udmelding

Hovedbudskabet i udmelding fra World Sailing er - foruden en fordømmelse af invasionen - at der ikke er planlagt nogle kapsejladser i Rusland og Belarus, men at de vil støtte flytningen af trænings- og uddannelsesevents fra Rusland og Belarus.

Der er således ingen hjælp at hente for de klubber, der planlægger internationale kapsejladser med potentiel russisk deltagelse. Ej heller, for de sejlere, der ønsker at deltage i internationale events, hvor russiske og belarussiske sejlere er inviteret.

– Vi er meget skuffede over World Sailings ligegyldige udmelding, der ikke tilnærmelsesvis afspejler den alvorlige situation, vi står i, siger Line Markert og fortsætter.

– Vi er derfor i dialog med vores nordiske og baltiske kolleger om at lægge pres på World Sailing i forhold til at komme med en stærkere udmelding og finde en tydeligere position. Vi og alle andre forbund er efterladt i umulig situation, og den alvor håber jeg går op for World Sailing snarest, fastslår hun. 

På nationalt plan har DIF indkaldt alle forbund til møde i aften (mandag), hvor rækkevidden og konsekvenserne af DIFs krav skal diskuteres.

Vi melder ud, så snart vi ved mere.

Se World Sailings svar

World Sailing Statement
Monday 28 February 2022

World Sailing is very concerned about the situation in Ukraine and we are troubled about the safety of our friends in the Ukrainian sailing community.

Sport can be a force for good, bringing competitors from around the world together, united by the values of equality, inclusion, respect and fairness.

World Sailing joins many international sports organisations calling for an immediate end to all hostilities and a resumption of dialogue for a peaceful resolution in place of military action.

There are no World Sailing organised regattas planned to be held in Russia or Belarus in 2022, and the Executive Board are supporting the relocation of training and education events in Russia.

We remain in contact with all our Member National Authorities to offer our support at this incredibly difficult time.

.
Rul til toppen