Ny konference for unge i sejlsport

I samarbejde med en gruppe unge sejlere inviterede Dansk Sejlunion klubbernes unge medlemmer til en helt ny konference, UNG i sejlklubben, i marts 2022.

Senest ajourført d.24. februar 2022

Er du mellem 15-23 år, og har du lyst til at bruge en eftermiddag sammen med os på vores helt nye konference UNGisejlklubben?

UNGisejlklubben konferencen er for dig, der er ung sejler, ung frivillig eller ung træner og elsker alt ved sejlsporten.

Konferencen er inddelt i tre blokke: UNG sejler, UNG frivillig og UNG træner.

Dagen igennem vil du lære, opleve og blive inspireret i sejlsportens tegn. Mød blandt andre:

  • Udviklingslandsholdets windsurfer Mads Jepsen, der fortæller om den voksende foiltrend i sejlsporten
  • Jeppe Krat, der som 16-årig har uddannet sig til baneleder
  • Marie Thusgaard, 49 FX sejler, vil fortælle om hendes sejlervej.
  • Line Juhl, international dommer og medlem af World Sailing Racing Rules Committee, fortæller om sin rejse fra ung sejler i Aalborg til karrierens højdepunkt - at dømme på vandet under OL i Japan i sommer

Herudover vil der også være mulighed for at lære tips og teknikker fra en bådebygger, møde Dansk Sejlunions formand Line Markert, blive klogere på at skaffe midler til egne projekter i klubben og meget mere.

UNG tænketank bag konferencen

Konferencen er planlagt i tæt samarbejde med en gruppe unge sejlere, som også vil være værter på dagen. En af dem er Sebastian Jørgensen fra Arresø Sejlklub, der glæder sig til udvide sit netværk og dele sejlglæden med andre unge:

– UNGisejlklubben konferencen er for alle os unge, som gerne vil udvide vores horisont indenfor sejlverdenen. Et af målene er at vi kan blive bedre klædt på til selv at stå for driften i vores individuelle klubber og forbedre vores egne sejlevner, men samtidig er det også en oplagt mulighed for at udvide sit netværk og møde andre sejlere på ens alder. Det bliver så fedt, og jeg tror, at vi alle glæder os til at skabe nye venskaber indenfor sejlverdenen, siger han.

De unges ideer skal ud og leve

Da det er en konference fra ung til ung, har det været vigtigt for Dansk Sejlunion, at de unge får plads til deres ideer indenfor de forskellige blokke, forklarer Kristina Dannefer, ansvarlig for træneruddannelserne i Dansk Sejlunion.

– Det er meget vigtigt, at vi giver unge sejlere plads, så indholdet bliver det, de unge er vilde med og nysgerrige på. Det har været et meget bevidst valg, at den unge tænketank var med helt fra start, og det er vi i dag meget taknemlige for. I det store samfundsperspektiv er det afgørende, at vi arbejder med inddragelse af unge og ungedemokrati. Vores oplevelse er, at den unge tænketank har så meget energi og fede ideer, som skal ud til gavn for andre unge i Sejlerdanmark, siger hun.

Tænketanken har blandt bidraget med at udvikle hele formatet omkring konferencen, logodesign, form og slogan og vil også være frontfigurer under selve afviklingen.

– Som voksen kan jeg kun smile og være stolt over, at vi har så passionerede unge, der vil sejlsporten det bedste. Nu glæder vi os bare helt vildt til konferencen, fastslår hun.

Stor tak til Polaris Drabantklubben, der har støttet UNGisejlklubben Konferencen økonomisk, og som derved har gjort afholdelsen af konferencen mulig. 

Praktik og tilmelding

Dato: 26. marts 2022
Sted: Sejlsportscenteret i Århus kl. 13.00 – 19.00
Pris: 250 kr.
Der er desuden en goodiebag til alle deltagere samt forplejning hele dagen

Se fuldt program her

Tilmeld dig her

Ved spørgsmål kontakt klubkonsulent Ingeborg Stenbæk Madsen eller på Facebook.

Hjælp klubbens unge sejlere afsted

Vi opfordrer til, at klubbens ungdomsafdeling tilskynder sine sejlere til at deltage, og hvis muligt støtter dem økonomisk med deltagergebyr og transport.

Konferencen sætter blandt andet fokus på de mange fordele og muligheder der ligger i det frivillige liv i klubben og kan derfor ses som en 'investering' i sine medlemmer. 

Rul til toppen