Sejlerlandsholdet

Verdens bedste sejler – Rindom vinder VM guld suverænt

Med en 2. plads i næstsidste sejlads sikrede OL-guldvinderen fra Tokyo sig sit tredje verdensmesterskab allerede før sidste sejlads var afviklet.

Foto: Peter Brøgger
Senest ajourført d. 16. oktober 2022

Anne-Marie Rindom er nyslået verdensmester i ILCA 6 – og det endda i imponerende stil.

Med en andenplads i næstsidste sejlads sikrede hun sig reelt verdensmestertitlen allerede før sidste sejlads, da hun ikke længere kunne nås af sine forfølgere.

Med dagens serie på 2-9 slutter hun VM med samlet 47 point - 20 point fra schweiziske Maud Jayet på andenpladsen.

– Jeg er faktisk lidt overrasket over, at det gik så godt til slut. Jeg føler ikke, jeg fik den helt perfekte start på stævnet og kan mærke, at jeg er lidt rusten til at konkurrere. Farten og fysikken er god, men jeg har haft lidt problemer med at sejle konkurrence og være mange på startlinjen, siger hun.

– Jeg forbedrede mig dog rigtig meget i løbet af stævnet og formåede at holde koncentrationen til slut. I går var en rigtig god dag for mig, hvor jeg fik en god føring. Men jeg har om nogen erfaring med, at det alligevel kan gå galt til sidst. Det gjorde det heldigvis ikke, og det er jeg superstolt over.

Pausen har gjort hende stærkere

Selvom hun kun for nyligt har genoptaget træningen i den jolle, hun vandt OL guld i sidste år, ser det ikke ud til at have haft negative konsekvenser for hendes føling med båden. Snarere tværtimod:

– Det viser, at vi er på rette spor, og at man sagtens kan prøve andre bådtyper og få noget mere bred erfaring, selvom det betyder færre timer i ILCA'en.


Få timer efter VM's afslutning er Anne-Marie Rindom derfor også allerede på vej til et nyt sejleventyr. VM i J/70 begynder på tirsdag - en bådklasse hun har sejlet i det seneste års tid.

Anna Munch slutter som 22'er

Feltets anden danske sejler Anna Munch har også sejlet flot og slutter som nummer 22 i stævnet. Et stævne, der har givet masser af erfaring og blod på tanden, fortæller Munch:

– Først og fremmest er jeg mega glad og stolt på Anne-Maries vegne. Det er så fedt at se hende lykkedes! For mig har VM været en stor rutsjebanetur med højdepunkter og lavpunkter. Jeg er dog sindsygt taknemmelig for at kunne sejle mod de allerbedste i verden i mega fede forhold og sejle de mest intense ræs nogensinde.

– Desuden er jeg stolt over, at jeg gjorde mit allerbedste og lagde alt, hvad jeg har ude på vandet. Nu trænger jeg til at tænke hele oplevelsen igennem og evaluere de punkter, jeg kan forbedre mig på, da jeg er vildt motiveret for at kunne lære en masse og komme tilbage endnu stærkere!

.
Rul til toppen