Sejlerlandsholdet

Anne-Marie Rindom og Lærke Buhl-Hansen vinder sølv og bronze i Hyeres

To af Sejlerlandsholdets OL2020-atleter bringer metal hjem til Danmark fra Hyeres Olympic Week.

Senest ajourført d. 29. april 2023

🥈 og 🥉

Sejlerlandsholdets to OL2020-atleter, windsurfer Lærke Buhl-Hansen og ILCA6-sejler Anne-Marie Rindom, tager flotte medaljer med hjem til Danmark fra Hyeres, Frankrig, hvor årets andet store stævne for de olympiske sejlsportsklasser netop er slut.

Med over 1.000 atleter samlet fra verdenseliten var der kamp til stregen om pointene hele ugen.

Lærke Buhl-Hansen sejlede suverænt under hele stævnet og lagde sig fra dag 1 i spidsen af IQ Foil feltet. Derfra så hun sig ikke tilbage. Hun vandt 10 ud af 14 sejladser, og sikrede sig således direkte en plads i den tre-personers store finale.

De ni næste sejlere i toppen dystede lørdag om de to sidste finalepladser. I IQ er det ’winner takes all’ i finalen, og selvom Lærke Buhl-Hansen længe hang på de to andre i sidste og afgørende sejlads, måtte hun se sig slået. Hun slutter dermed Hyeres Olympic Week med en flot bronzemedalje.

En stærk præstation af OL2020-atleten, der siden Tokyo har skiftet RS:X brættet ud med det nye olympiske IQ Foil.

Sølv til Rindom

Anne-Marie Rindom havde en lidt anden start på stævnet, blandt andet på grund af en bom i hovedet på førstedagen, der kostede et par placeringer.

Siden rykkede hun stødt fremad i tabellen, og på sidste dag i guldfeltet sluttede hun som 2’er, kun tre point fra toppen men hele 22 point ned til fjerdepladsen.

Dermed havde hun reelt allerede sikret sig medalje før medal race, da hun ikke længere kunne nås af forfølgerne. Spørgsmålet var blot, hvilken farve.

For at nå guldet skulle hun have en båd mellem sig selv og canadieren på førstepladsen. Det lykkedes desværre ikke. Hun sluttede medal race på 9. pladsen men selvom Sarah Douglas lå lige efter på 10. pladsen rakte det ikke til guld denne gang. Hun slutter et enkelt point fra førstepladsen og tager en flot sølvmedalje.

– Det har været et hårdt stævne med ekstreme forhold. Min uge er gået bedre og bedre, og jeg har forbedret mig hver dag ved at finde tilbage til den god teknik og holde mig til det simple, forklarer hun.

Lige ved og næsten for søstrene Schmidt

Foruden Anne-Marie Rindom og Lærke Buhl-Hansen lykkedes søstrene Johanne og Andrea Schmidt også med en billet til medal race i 49er FX. Som 9’er før den afgørende finale havde de 14 point op til 3. pladsen.

Meget skulle dermed flaske sig, hvis de skulle hive en medalje hjem - og det lykkedes næsten.

De sejlede stærkt, kunne holde deres spor og vandt Medal Race i flot stil. Desværre fortsat to point fra bronzemedaljen, men de formåede med den suveræne afslutning at rykke helt frem til 4. pladsen.

Efter World Cup-stævnet i Palma tidligere på måneden, hvor ingen danskere lykkedes med at nå til Medal Race, er det derfor en glad sportschef, der nu runder Hyeres af med to medaljer og tre top4-placeringer.

– Efter Palma er jeg glad for at se, at vi igen har danske sejlere, der kan holde spor, fordi de har farten. Den slags fører til medaljer, og derfor er det selvfølgelig rigtig dejligt, at vi kan tage to af slagsen med hjem, siger Thomas Jacobsen. 

Se alle danske placeringer her:

https://sof.regatta.ffvoile.fr...

Rul til toppen