Sejlerlandsholdet

Blandede danske præstationer ved EM i Vilamoura

Josefine Nøjgaard og Esther Bojsen-Møller tager junior EM sølv med hjem fra Vilamoura. Et stævne, der også bød på ekstrem let luft og nervøsitet blandt de fleste sejlere.

Senest ajourført d. 7. november 2023

Em for 49er, 49erFX og Nacra 17 bar præg af ekstrem let vind og svingende danske præstationer.

Blandt højdepunkterne var FX-besætningen Josefine Nøjgaard og Esther Bojsen-Møller, der sejlede flot i den lette vind og tog Junior EM sølvmedaljen med hjem efter en samlede 17-plads.

Også Johanne og Andrea Schmidt viste gode takter med et par ræs sejre og flotte præstationer undervejs i guldfeltet, mens Nacra 17-besætningen Natacha Saouma-Pedersen og Mathias Bruun Borreskov ligeledes viste et højt bundniveau.

Mentalt svært stævne

Resten af holdet kæmpede lidt med de svære sejlforhold, der bød på vind på kanten af det sejlbare, konstaterer sportschef Thomas Jacobsen.

– Efter nogle ellers fine træningsdage op mod stævnet, havnede vi pludselig midt i et højtryk, som ikke flyttede sig ret hurtigt. Det betød 2-10 knob, meget let gradient og en svag søbrise. Marginale forhold, hvor man ikke tror, der bliver sejlet, og så går starten alligevel.

Da EM samtidig blev brugt som første del af den danske udtagelse frem mod OL, var det ekstremt udfordrende at holde fokus i den lette luft.

– Besætningerne har været meget nervøse, og det kender vi jo også fra tidligere. Man er næsten mere nervøs i udtagelsen end ved selve OL. Det gør desværre ikke ret meget godt for sejladserne, men omvendt er det en rigtig god forsmag på det ubehag, man bliver eksponeret for til OL.

Tænkepause

Bedste danske 49er-besætning var Daniel Nyborg og Nikolaj Buhl, der slutter på en samlet 47. plads.

– Det er første gang i mange år, at Danmark ikke har en eller flere besætninger med i guldfeltet, og derfor er vi som hold selvfølgelig lidt rystede. Vi må bruge dette resultat som en anledning til grundigt at tænke det hele igennem, for det er svært at sætte sin finger på én ting, konstaterer han.

Nu venter VM på Lanzarote og last chance regatta i Hyeres for Nacra-besætningen.

Find samlede resultater her

Rul til toppen