Danmark går direkte til kvartfinalen i det første Nations-VM i sejlsport

Slutrunden i sejlsportens nye Nations-VM afvikles på Gran Canaria. Danmark er ifølge den internationale rangliste blandt de otte bedste lande og direkte videre til kvartfinalen.

Senest ajourført d. 27. november 2023

Gran Canaria danner rammen om en historisk sejlsportsbegivenhed, hvor 32 nationer kæmper om verdensmesterskabet i det første Nations-VM nogensinde.

Danmark er seedet som nummer otte, og holdet, ledet af den erfarne kølbådskaptajn Claus Høj Jensen, går derfor direkte til kvartfinalen, der begynder mandag.

Formatet for afviklingen er en kombination af det, vi kender fra tennisturneringer og principperne fra andre store slutrunder. I de afgørende sejladser deles de 32 kvalificerede hold op i grupper af fire nationer, som kæmper imod hinanden.

Følg sejladserne live

Alle sejladser bliver livestreamet på YouTube.

Følg danskerne her.

I hver gruppe elimineres de to dårligste efter gennemførelse af fire sejladser. De to bedste fra hver gruppe kvalificerer sig til at møde holdene fra det næste lag, hvor landene på ny tørner sammen i grupper af fire.

Til sidst sejles semifinalerne i to grupper af fire nationer, hvor de to vindende både fra hver går videre til den altafgørende finale. Semifinaler og finaler sejles lørdag den 2. og søndag den 3. december.

Danskerne tror på chancen

Claus Høj Jensen, med imponerende 12 verdensmesterskaber fra blandt andet H-bådsklassen i bagagen, er optimistiske om holdets chancer.

Han påpeger, at selvom Danmark ikke har sejlet i denne bådtype før, er holdet placeret højt nok på verdensranglisten til at gøre sig gældende

– Vi tror på vores chance. Bådene er ens, så det handler kun om teamwork og sejlernes evne til at reagere på banen. Det er præcis det, vi er vant til, siger han.

Danmarks første optræden er planlagt til mandag den 27. november kl. 10.30, og sejladserne kan følges live på Youtube.

For mere information om begivenheden, besøg ssl-goldcup.com.

Claus Høj Jensen tager al sin erfaring og sin gast og bonussøn fra H-Bådsklassen Frederik Dahl Hansen med til NationsVM på Gran Canaria. Her ses de under VM i Malcesine i august, hvor de tog guld.

Rul til toppen