Sejlerlandsholdet

Dansk Sejlunion sætter navne på landsholdstruppen 2024

Med et stort sportsår i vente har Dansk Sejlunion nu udtaget de sejlere, der skal repræsentere Danish Sailing Team i 2024.

Senest ajourført d. 1. december 2023

Forud for årsskiftet har Dansk Sejlunions sportslige ledelse nu sat navne på de sejlere, der er udtaget til henholdsvis Sejlerlandsholdet, Ungdomslandsholdet og Udviklingslandsholdet for 2024. Et spændende år for dansk talent- og elitesejlsport med blandt andet OL i sigte og et 29er VM på hjemmebane i Århus.

Det siger Thomas Jacobsen, sportschef i Dansk Sejlunion.

Sejlere på hold

Se, hvilke sejlere der er udtaget til de tre hold, der tilsammen udgør Danish Sailing Team: 

– Det bliver en begivenhedsrig sommer med masser af mulighed for at opleve verdensklassesejlsport ’lige rundt om hjørnet’. For første gang i mange år bliver OL afviklet i Europa. Vi håber at se rigtig mange danskere på kajen af den olympiske havn i Marseille eller bag skærmen på DR, som sender sejlsport under Legene, siger han og fortsætter:

– Er man i Århus-området, bør man også kigge forbi havnen i samme periode. Her sejler verdens dygtigste 29er-sejlere nemlig VM, som de aarhusianske sejlklubber i regi af Sailing Aarhus har formået at trække til landet. Formentlig vil man her kunne spotte nogle af de helt store talenter, der om få år vil gøre sig gældende på den internationale arena.

Flere klasser skal kvalificeres

Med et så stort sejlsportsår i horisonten, venter der derfor også en stor opgave for 2024-truppen, påpeger han. Indtil videre er tre klasser udtaget til OL, men ambitionen er fortsat at kvalificere Danmark i flere.

– Der hviler et stort pres på sejlerne og organisationen i forhold til at få kvallet de sidste klasser og dernæst levere i Marseille til sommer. OL er den vigtigste konkurrence i sejlsport, og vi arbejder benhårdt på, at der er danskere repræsenteret i så mange klasser som muligt, så vi kan vise Danmark, hvorfor sejlsport er så fantastisk en sport og gøre nationen stolt, siger han.

Coronaudskydelsen af OL2020 et år frem har dog haft en negativ indvirkning på planlægningen af kampagnen. Med kun knap tre år til at gennemføre et ellers normalt fireårigt olympisk program, har det selvfølgelig kunne mærkes, påpeger han.

– Generelt bærer 2024-truppen præg af at være en relativ ung elitegruppe, der er i gang med at etablere sig. Derfor er det et landshold, hvor kontinuiteten og OL-satsningen for langt de flestes vedkommende er ny. Men selvom forberedelsesmulighederne har været mere begrænset, end de plejer, er vi optimistiske og klar til sæsonens første konkurrencer lige efter nytår!

Allerede i januar har ILCA 7-gruppen mulighed for at lande en nationsplads under VM i Australien, mens windsurfernes næste chance er ved EM på Lanzarote. Derudover bliver også Last Chance regatta i Hyeres spændende at følge, hvor de sidste pladser fordeles blandt alle klasser.

Intern udtagelse til OL

Danmark er allerede kvalificeret til OL i ILCA 6, 49er og 49er FX. I løbet af foråret kæmper sejlerne indbyrdes om, hvem der får mulighed for at stille op for Danmark.

Baseret på sejlernes performance under klassernes EM og VM modtager de bedst placerede sejlere den eftertragtede OL-billet.

Rul til toppen