Dansk Sejlunion skifter kursusplatform

Køber du et kursus eller en prøve gennem Dansk Sejlunion, vil du fremover opleve bedre brugervenlighed efter skiftet til ny kursusplatform.

Lorem
Senest ajourført d. 27. marts 2023

Skal du købe adgang til et kursus eller en prøve gennem Dansk Sejlunion bliver det fremover på en helt ny kursusplatform.

Adressen er den samme som tidligere; kursusportal.dansksejlunion.dk, og du finder også de samme prøver og kurser på den nye platform. Til gengæld vil du forhåbentlig opleve langt mere smidighed, lettere adgang til materialet og en bedre brugeroplevelse, når et kursus eller en prøve skal tages.

Online introduktionsmøde for relevante klubpersoner

Er du tilsynsførende, censor eller sejlerskoleformand vil vi gerne invitere dig til en introduktion til vores nye platform på Teams.

Vi afholder introduktionen to gange - du vælger selv, hvilken der passer bedst - og det er gratis at deltage:

  • 11. april 2023 fra kl. 17.00 – 18.00
  • 26. april 2023 fra kl. 17.00 – 18.00

Læs mere her, hvordan du melder dig til.

– Vi håber, vores nye kursusplatform vil give alle sejlere en bedre oplevelse, når de tager et kursus eller en prøve ved Dansk Sejlunion. Mange oplevede desværre tekniske problemer på den gamle platform, ligesom basale ting som oversættelse af engelske udtryk ikke var mulige at tilrette til dansk, siger Urd Kornø Rasmussen, uddannelsesansvarlig hos Dansk Sejlunion.

Foruden skiftet er konsulenter i Dansk Sejlunion netop nu i gang med at forfine indholdet, så kursusplatformen på sigt kommer til at stå helt skarp.

– Vi håber, at brugerne vil være tålmodige, hvis de oplever ’børnesygdomme’ i det nye system. Det er et stort arbejde at flytte alle kurser, påpeger hun.

Find prøver og kurser fra det gamle system

Skiftet til den nye platform trådte igennem 19. marts. Har du købt kurser eller prøver i det gamle system før denne dato, kan du stadig tilgå dem via adressen kursusportalold.dansksejlunion.dk.

Den gamle kursusportal holdes åben til 1. juli, så du tid til at kunne nå at tage de kurser og prøver, du måtte have købt adgang til.

Større smidighed

En af de ting, der ikke fungerede optimalt i det gamle system, var muligheden for at købe et nyt forsøg, hvis man dumpede en prøve.

I det nye system, får brugerne nu mulighed for at købe et nyt forsøg umiddelbart efter en prøve, man ikke består.

Man skal blot klikke på linket til eksempelvis ’Teoretisk Duelighed – ANDET FORSØG’, som bliver vist på skærmen lige efter en dumpet prøve. Ønsker man at vente inden næste køb, bliver der desuden sendt en mail med et link til at købe et nyt forsøg, så snart systemet registrerer, at en prøve er dumpet.

Du kan også finde prøverne til andet og tredje forsøg ved at klikke på ’Forside’ i menuen lige over kurserne på forsiden af kursusportalen.

Køb kurser og prøver til hele holdet

Hvis en sejlklub ønsker at købe adgang til flere deltagere på et kursus, er arbejdsgangen nu også blevet betydeligt lettere, siger Urd Kornø Rasmussen.

– Vi har oprettet en mulighed for at købe rabatkoder. På den måde kan en underviser købe et antal rabatkoder, som man modtager med det samme på mail. Koderne kan så uden videre sendes til deltagerne, som kan bruge koden til at købe prøven for 0 kroner, forklarer hun.

Processen foregår automatisk, så du som underviser får rabatkoderne umiddelbart efter købet, hvis du betaler med betalingskort. Samtidig opretter den enkelte bruger sig selv i systemet, hvilket nedsætter risikoen for fejl i navne og mailadresser.

– Den enkelte deltager kan selvfølgelig stadig selv købe adgang til prøven – dette er blot en mulighed for, at sejlklubber eller andre kan tilbyde prøven som en del af en samlet kursuspakke, siger hun.

Du køber rabatkoder til prøverne ved at klikke ’Menu’ og herefter ’Rabatkoder’ på sejlershoppen.myshopify.com

Se prøvesvar digitalt

I det gamle kursussystem fik kursisten efter en bestået prøve mulighed for at hente alle sine svar som en PDF-fil.

Denne funktion findes også i det nye system, med endnu er det ikke muligt at vise billeder i PDF-filen.

Learnworlds, som er virksomheden bag den nye kursusportal, har en rettelse på vej, der fikser problemet. Desværre kan de ikke sige noget om, hvornår det er løst.

Man kan i stedet logge ind og se en oversigt over sine svar på en hvilken som helst prøve i systemet – det er blot muligheden for at hente dem som PDF-fil, der mangler.

Indtil løsningen på billed-pdf-problemet kommer, er proceduren til mundtlige prøver at medbringe laptop, tablet eller smartphone og så logge ind og vise sin beståede prøve med besvarelser til censor og underviser.

Mindre forvirring om teoretisk duelighed

I det tidligere system fik man et PDF-certifikat efter at have bestået onlineprøven i Duelighed. Det skabte imidlertid forvirring, da onlineprøven kun er en del af teoriprøven i duelighed, som først er bestået efter en mundtlig prøve.

– Vi har derfor valgt at fjerne dette certifikat for ikke at skabe unødig forvirring. I stedet kan brugerne blot vise deres censor, at de er bestået ved at logge ind på platformen fra deres laptop, tablet eller mobil til den mundtlige prøve som vist i videoen herover, siger hun og fortsætter:

For at fejre skiftet til den nye kursusplatform har vi lavet et gratis kursus til alle sejlere i, hvordan du får din sejlbåd til at ligge underdrejet – altså ligge stille på vandet med begge sejl oppe.

Find kurset her.

Rul til toppen