Formandsblog

Formandsblog: 2022 har været et vildt år

Hvilke indsatser har fyldt særligt meget i Dansk Sejlunions arbejde i 2022? Det kan du få svar på i Årsberetning 2022, der netop er udgivet, skriver Line Markert.

Af: Line Markert - senest ajourført d. 27. februar 2023

2022 har været et vildt år.

Et år fyldt med sejlerglæde, rekordmange overnatninger i de danske havne og store resultater på kapsejladsbanerne i ind- og udland.

Men det har også været et år, ingen kunne forudse. Store omvæltninger, kriser og forandringer i verden har påvirket vores hverdag, herunder også vores idræts- og fritidsliv. Det er en ny tid, vi lever i.

Årsberetning 2022

Download Dansk Sejlunions Årsberetning 2022 her.

Derfor var timingen ekstragod, da vi i Dansk Sejlunions bestyrelse i 2022 stod overfor at skulle formulere en ny strategi. En strategi, vi har bygget op omkring kompasset som det grundlæggende navigationsværktøj, der hjælper os med at holde retning – også når bølgerne går højt, og sigtbarheden er dårlig.

Danmarks som verdens bedste sejlsportsnation

Vores vision er klar: Danmark skal være verdens bedste sejlsportsnation, hvor alle kan udleve deres sejlerdrømme hele livet i åbne, inspirerende og ansvarlige fællesskaber. Derfor har vi udstukket tre overordnede kurser - ungdom, stærkere klubber og uddannelse.

Gennem de tre indsatsområder tror vi på, at Dansk Sejlunion kan opfylde sin mission om at være det nationale fællesskab, der gør det nemmere og sjovere for sejlklubber og sejlere at opfylde deres mål og drømme.

2023 byder derfor på en masse spændende tiltag – både for den enkelte sejler og for klubbens frivillige. Et af dem er OMBORD.

Kom med OMBORD

Gennem 2022 har gode kræfter i sekretariatet arbejdet hårdt på at udvikle et nyt digitalt koncept til sejlklubberne, og nu er vi endelig klar til at rulle det ud.

Vi har døbt konceptet ’Ombord’, fordi det skal være nemmere at komme ’ombord’ i klubben, hvad enten det er som medlem eller frivillig. Ankeret er en hel ny smartphone applikation.

Den er først og fremmest skabt til jer, der er ansvarlige i klubben, men også til alle jeres medlemmer. Med app’en vil administrationen blive lettere, og samtidig giver den mulighed for at styrke relationen mellem klub og medlemmer. Det kan du læse meget mere om her.

Større inddragelse af unge

I vores ungeindsats ønsker vi at skabe mere synlighed, større inddragelse og endnu bedre trivsel for vores unge i sejlklubberne. Derfor afholdt vi i 2022 UNGisejlklubben, der er et helt nyt event for unge sejlere. Det gentager vi igen i år. 

Bag konferencen står Dansk Sejlunions unge tænketank, der både arrangerer og afvikler dagen på egen hånd med støtte fra sekretariatets konsulenter.

Det er enormt berigende at se, hvor meget unge rykker på frivilligheden og tager ejerskab, når vi gamle giver dem plads. Jeg er rigtig glad for at kunne bruge dem som sparringspartner for bestyrelsen.

Eventet blev en stor succes i 2022 – det er jeg sikker på gentager sig i 2023.

Nye kurser for både sejlere og frivillige

Sidst men ikke mindst har vi i 2022 oprustet på uddannelsesfronten. Vi har ansat en ny medarbejder, der arbejder på livet løs med at udvikle nye kurser og formater for både den enkelte sejler og i klubregi.

Det har vi store forventninger til, og personligt glæder jeg mig meget til at gå på opdagelse i Dansk Sejlunions kommende læringsportal.

2022 har alt i alt budt på rigtig mange spændende tiltag for dansk sejlsport. Noget af det kan du blive klogere på i Dansk Sejlunions Årsberetningen.

God læselyst!

Dansk Sejlunions generalforsamling 2023

Årsberetningen for 2022 ligger klar forud for Dansk Sejlunions generalforsamling, der afholdes lørdag den 25. marts 2023 kl. 13.00 – 17.00.

Adressen er Hotel Scandic Odense, Hvidkærvej 25, 5250 Odense.

Der planlægges desuden et inspirationsmøde med efterfølgende debat om ungdomsarbejdet fra kl. 10.00 – 12.00.

Læs mere og meld dig til lige her.

Rul til toppen