Sejlerlandsholdet

Marcus Bay ansat som ny cheftræner i Elite- og Talentcenter Øst

28-årige Marcus Bay skal sætte retning for talentudviklingen i Østdanmark som ny cheftræner i Dansk Sejlunions Elite- og Talentcenter Øst.

Senest ajourført d. 21. april 2023

Dansk Sejlunion har ansat 28-årige Marcus Bay som ny cheftræner i Elite- og Talentcenter Øst fra 1. maj.

Dermed er det et kendt ansigt, der nu overtager stillingen, og som skal sætte retning for den videre talentudvikling.

Fra 2021-2022 bestred Marcus Bay samme stilling i et barselsvikariat, mens han senest kommer fra et barselsvikariat som træner for Sejlerlandsholdets Nacra17-projekt. Tidligere har han selv været en del af Sejlerlandsholdets 49er-gruppe som eliteatlet, men har gennem de senere år været fuldt fokuseret på trænergerningen.

Om Marcus Bay

2022-2023
Barselvikar - Nacra 17 landsholdsholdstræner

2021-2022
Barselsvikar - Cheftræner Elite - og Talentcenter Øst

2019-2021
29er talentræner i KDY, herunder 7 internationale mesterskabsmedaljer til sejlerne i 29er talentcenter KDY i 2021

Har gennem mange år selv sejlet 49eren som eliteatlet

– Jeg er rigtig glad for at have fået muligheden for at bidrage til et elitemiljø i verdensklasse, hvor vi danner hele mennesker, der tør gå efter guldet. Som træner får jeg meget inspiration fra amerikansk fodbold, hvor udvikling i høj grad sker gennem en meget stærk samarbejdskultur og dataanalyserende tilgang. Det glæder jeg mig til at dykke endnu mere ned i sammen med sejlerne, siger han.

Relationel styrke

At Marcus Bay ved, hvad han går ind til, og kender centersejlerne godt, er en rigtig god forudsætning, siger Thomas Jacobsen, sportschef i Dansk Sejlunion. Men den nye cheftræner har også en særlig evne til at arbejde med det relationelle, som gør forskellen på, om vi skaber vindere eller tabere på kapsejladsbanen såvel som i livet, påpeger han.

– Selvom Marcus er forholdsvis ny i trænergerningen, er han ivrig efter at lære og udvikle sig. Han arbejder meget seriøst med sejlerne med et fokus på, hvordan de kan blive bedre udgaver af sig selv, siger han og fortsætter:

– Personligt synes jeg, det er en af de væsentligste kompetencer, en træner kan besidde; at kunne skabe balance i den menneskelige udvikling og gøre sejlerne klogere på sig selv i processen – det er Marcus rigtig dygtig til.

Et socialt miljø

I ansættelsesudvalget sad foruden Thomas Jacobsen også Ann-Marie Mohr, formand for styregruppen bag centeret, Rebekka Johannesen, 49erFX-sejler på Udviklingslandsholdet, samt Thomas Kryger, repræsentant for styregruppen.

Ann-Marie Mohr, der til daglig er Sporchef i KDY, hæfter sig ligeledes ved Marcus Bays sociale kompetencer, som hun ser frem til blive foldet ud i centeret.

– Han kender centeret rigtig godt fra sin tid som barselsvikar, og han kender sejlerne fra sin tid som træner for 29erne i KDY/Rungsted. Begge steder har han været god til at skabe et socialt miljø, som er afgørende for at få et godt træningsmiljø op at køre. Samtidig er han nysgerrig på de unge sejleres udvikling og vil gerne være med til at bringe dem op på et konkurrencedygtigt niveau. På vegne af styregruppen er jeg derfor rigtig glad for at kunne byde Marcus velkommen på holdet!

Om Dansk Sejlunions Elite- og Talentcentre

Elite- og Talentcenter Øst (ETØ) er et samarbejde mellem Dansk Sejlunion, Team Danmark, Gentofte Kommune, Fredensborg Kommune, Hellerup Sejlklub, Nivå bådelaug og Kongelig Dansk Yachtklub. 

Dansk Sejlunion drifter to Elite- og Talentcentre; ETØ, der både har en afdeling i Hellerup og i Nivå, og ETC Aarhus, der har base i Sejlsportscenteret. Centrenes vigtigste opgave er at servicere unge sejlere, der vil prioritere sejlsport som en væsentlig del af deres hverdag.

Vi plejer at sige, at kun skolen har højere prioritet end sporten. Samtidig er centrene også den daglig base for vores olympiske sejlere i al den tid, hvor de befinder sig i landet.

Rul til toppen