Fra venstre Vibeke Pagh, Marianne Bredgaard Karlsson, Michael Rasmussen, Thomas Lykke Pedersen, Jesper Møller Hansen og Stig Sprange.

Nivå Bådelaug er ikke bare en sejlklub, men en stor aktiv idrætsforening i Fredensborg Kommune.

Det forpligter, og derfor har den også et ansvar for at bidrage til fællesskabet. Det siger formand for Nivå Sejlklub Michael Rasmussen, der på vegne af klubben modtog Fredensborg Kommunes Handicappris 2023 i begyndelsen af december.

– Vi er rigtig stolte af prisen, der anerkender klubbens store arbejde med at tilbyde personer, der er fysisk eller psykisk udfordret, mulighed for også at opleve eventyret på havet.

Glæden ved at sejle

Det sociale ansvar er ikke nyt i Nivå. I mere end 25 år har klubben arrangeret sejlads for para-sejlere i Olsen-Twin både.

I år er det tilbud dog blevet udvidet til soldaterveteraner i en 43 fod sejlbåd, hvor både para-sejlere og soldaterveteraner kan deltage på hold.

Prisen blev overrakt ved et arrangement på rådhuset 4. december, hvor borgmester Thomas Lykke Pedersen satte ord på, hvorfor netop Nivå Bådelaugs indsats var prisværdig.

– Med jeres ihærdige indsats, har I skabt rammer, hvor alle kan opleve friheden og glæden ved at sejle. Derfor en kæmpe tak til alle jer frivillige kræfter, der gør denne forening til noget helt særligt.

Meningsfuld forandring

Også formand for Handicaprådet, Marianne Bredgaard Karlsson, holdt tale og uddybede, hvorfor Nivå Bådelaug fik prisen:

– ­Inklusion er ikke blot en handling, men også en holdning. Det har I demonstreret ved at skabe oplevelser på det åbne hav både for personer med handicap og for soldaterveteraner. For jeres holdning er, at alle skal have lov til at opleve den frihed og ro, som kun havet kan tilbyde. Nivå Bådelaug er derfor et forbillede for, hvordan frivillige kræfter kan skabe en meningsfuld forandring i vores lokalsamfund.

Stort tillykke med prisen til Nivå Bådelaug og de mange frivillige, der hver uge sikrer fællesskab og oplevelser for para-sejlere og krigsveteraner.

Rul til toppen