Sejlerlandsholdet

VM-bronze til Anne-Marie Rindom

Anne-Marie Rindom sikrer sin plads på podiet ved VM i Haag trods straf på startlinjen og kvalificerer samtidig Danmark til OL i ILCA 6.

Foto: Peter Brøgger
Senest ajourført d. 20. august 2023

En straf på startlinjen var tæt på at sende Anne-Marie Rindom helt ud af podiet under søndagens medal race ved VM i Haag. Men den stærke horsenssejler formåede alligevel at sejle sig flere positioner frem i feltet i den ultralette vind og slutter derfor VM med bronze.

En medalje, hun trods omstændighederne er rigtig glad for.

– Jeg er glad og lettet over, at stævnet er slut, og at jeg går herfra med en medalje. Jeg gik helt klart efter guldet, men efter straffen vidste jeg, at det ville blive svært. Derefter kæmpede jeg i stedet for at bevare min plads på podiet, siger hun.

– Jeg følte, jeg sejlede et rigtig godt Medal Race, hvor jeg holdt god fart på trods af en dårlig start og en straf, jeg nok ikke var helt enig i, jeg skulle have. Derfor er jeg rigtig glad for at kunne slutte med en medalje.

Tæt kamp i klassen

Før dagens medaljeræs lå hun samlet 2’er, og kun få point adskilte de bedste sejlere i toppen. Konkurrencen i ILCA 6-klassen er da også blevet markant hårdere end nogensinde før, påpeger den rutinerede sejler.

Hvor hun før lå og sloges med en fem-seks andre sejlere, når der var stærk blæst, er der mindst 15 sejlere med i topstriden nu.

– Niveauet er helt klart blevet højere i klassen, og man skal konstant arbejde hårdt for at følge med. Jeg har døjet med lidt rygproblemer hele ugen hernede, og det har jeg godt kunnet mærke i konkurrencen. At holde sig skadefri og i god form er en kæmpe faktor for at være med i gamet, siger hun.

OL-nationskvalifikation hjemme

Foruden Anne-Marie Rindom har Sejlerlandsholdets anden kvindelige ILCA 6-sejler Anna Munch også sejlet et brag af et stævne. Hun slutter som samlet 12’er, kun tre point fra en plads i den afgørende finale.

Dermed ligger begge sejlere indenfor top 16 nationer i feltet og kvalificerer dermed i fællesskab Danmark til OL.

Hvem af de to sejlere, der skal repræsentere Danmark i Marseille, skal der i vanlig stil sejles om.

EM og VM i henholdsvis januar og februar 2024 bliver udtagelsesstævnerne, og den, der placerer sig bedst i tabellen hen over de to stævner, får OL-billetten.

Rul til toppen