Sejlerlandsholdet

49’er- og 49’erFX VM: Nu går kampen om de olympiske billetter i gang

Menuen står på masser af vind og store atlanterhavsbølger for de sejlere, som i morgen starter VM i 49'er og 49'erFX.

Senest ajourført d. 4. marts 2024

I morgen starter VM i 49’er på Lanzarote, og for de danske besætninger er alt på spil.

For udover VM, så er resultatet her afgørende for, hvem der bliver udtaget til OL i Paris. Der er nemlig kun få point mellem besætningerne, og udtagelsen er stadig helt åben.

Lige nu fører Daniel Nyborg og Nikolaj Buhl den danske udtagelse, men kun med to point ned til den unge besætning med Gustav Aasholm-Bradley og Frederik Melbye.

Derfor er der pres på til VM, der starter Tirsdag: 

- For mig er det vigtigt at acceptere, presset er der, og så gør jeg mit bedste for at være til stede i sejladsen og flytte mit mentale fokus over på det, siger Daniel Nyborg.

Men hvis de holder føringen, og bliver valgt som danmarks bud på en medalje i 49’er, når OL-sejladserne starter i Marseille til sommer, så vil det være kæmpe stort, siger Daniel Nyborg:

- Det er noget af det største man kan deltage i inden for sejlsport og noget, jeg har drømt om, lige siden jeg startede med at sejle, siger han.

Danskere ved 49'er VM:

49'er:

- Daniel Nyborg / Nikolaj Buhl

- Gustav Aasholm-Bradley / Frederik Melbye

- Carl Emil Sloth / Simon Christoffersen

- Frederik Rask / Jakob Precht Jensen

- Malthe Ebdrup / Clement Aasholm-Bradley

- Jens-Christian Dehn-Toftehøj / Mads Fuglbjerg

49'erFX:

- Johanne Schmidt / Andrea Schmidt

- Josefine Nøjgaard / Esther Bojsen-Møller

- Rebekka Johannesen / Silje Cerup-Simonsen

- Josephine P W Frederiksen / Laura Zeeberg

I FX-lejren glæder de sig bare til at komme i gang

I kvindernes 49’erFX er kampen om OL-udtagelsen næsten så tæt som det kan bliver. Også her er det to point, som skiller de to førende danske besætninger.

I første position er søstrene Johanne og Andrea Schmidt fra Kaløvig Bådelaug. De har netop fået båden kontrolleret og målt ind, så de er klar til at gøre deres bedste:

- Vi glæder os bare rigtig meget til at komme i gang med sejladserne, siger Johanne Schmidt.

Der er lidt af et generationsskift i gang i 49’erFX-klassen. Derfor er der også flere unge besætninger, som skal ud og bevise deres værd for første gang på den internationale scene.

Blandt dem er 21-årige Silje Cerup-Simonsen, der sejler som gast og skal ud og vise, at hun kan få båden til at sejle lige så hurtigt som de bedste:

- Det er virkelig spændende, man begynder at kunne mærke nervøsiteten lidt, men vi er virkelig klar. Let’s go! siger hun.

VM starter tirsdag den 5. marts og løber indtil søndag. Resultatet af VM lægges sammen med resultatet fra EM sidste år, og den besætning, som har klaret sig bedst, vil blive udtaget til OL.

For efter at have vundet Dansk Sejlunions interne udtagelse, vil holdet blive officielt udtaget til OL af bestyrelsen i DIF, der er olympisk komité i Danmark. Men det er dog blot en formalitet.

.
Rul til toppen