Årets sejlsportspræstation og årets sejlsportstalent: Går til Europejolle- og Wazsp-sejlere

En flyvende, foilende ung mand og en dominerende, erfaren kvinde fra hver deres jolleklasse vinder årets to priser på Dansk Sejlunions generalforsamling.

Senest ajourført d. 16. marts 2024

Årets modtager af talentprisen Årets sejlsportstalent er ikke bare gode venner med vandet, han kan næsten også flyve. Ihvertfald så langt, at han er bragende dygtig til at foile, og når han sætter sig et mål, så kæmper han for det.

Derfor får Magnus Overbeck fra KDY prisen for sin dedikation, og fordi han høstede en flot sølvmedalje ved VM i 2023 i Australien.

For en ung mand, som selv skal finansiere en stor del af sin kampagne, gør prisen, og de medfølgende 25.000 kroner en stor forskel, forklarer han:

- Det betyder flere stævner, bedre grej og bedre forberedelse for at kunne gøre det, der skal gøres for at vinde VM til sommer, siger han.

Sejlmager Jan Hansen sponserer talentprisen sammen med Dansk Sejlunion, ligesom han også har været en del af juryen til begge priser, for som han siger:

- Det er payback-tid til sejlsporten. Jeg har arbejdet med det professionelt siden slut-70’erne, og når jeg har lidt til overs, så kan jeg give det til unge talenter. Jeg kan huske, hvor svært det var at få penge til sine drømme som ung. Så det er dejligt at kunne hjælpe ad denne her vej, siger han.

Årets sejlsportspræstation er at vinde VM.. 11 gange i træk!

Årets sejlsportspræstation viser noget af det smukke ved sejlsport, at hvis man finder sin niche, sin bådklasse og bevarer glæden ved at sejle, så kan man konkurrere på højeste niveau i mange år.

Kaløvig-sejleren Anna Livbjerg vandt i 2023 sit 11. VM i Europejollen i træk. Hun har om nogen fundet sit hjørne af sejlsporten og næsten boltet pokalen fast i kaminhylden, som om det var Americas Cup.

Og netop vedholdenheden var noget af det, juryen lagde vægt på, siger Jan Hansen:

- Det kræver altså en vis mængde talent at vinde VM 11 gange. Og vedholdenhed at blive ved med at kunne holde fokus på at være den bedste. Det er meget flot, siger han.

Anna Livbjerg lægger selv vægt på, det er glæden ved at komme ud og sejle “hendes” klasse som gør, hun kommer tilbage til netop Europe-jollen:

- Jeg synes det er en anerkendelse af, at der er andre veje end den olympiske vej. Der har jeg også selv været. Men det er fedt at blive anerkendt for at bevare glæden ved sejlsport og blive ved med at arbejde for det, siger hun.

Med i prisen er også her 20.000 kroner, som Columbus Marine og Dansk Sejlunion uddeler i fællesskab.

.
Rul til toppen