Claus Høj Jensen modtager Dansk Sejlunion Ærestegn

12 VM-titler, heraf 10 i H-båd, sikrer kølbådssejleren Claus Høj Jensen Dansk Sejlunions højeste udmærkelse.

Senest ajourført d. 16. marts 2024

På Dansk Sejlunions generalforsamling modtog Claus Høj Jensen Dansk Sejlunion Ærestegn - Unionens fineste hæderstegn, der blandt andet tildeles på baggrund af ’markante sportslige resultater’.

Med 10 verdensmesterskaber i H-Båd, en af Europas største one design kølbådsklasser med over 6.000 producerede både, samt yderligere VM-guld i Yngling og Drage, har Claus Høj Jensen cementeret sin plads som en ekstremt succesfuld sejler i dansk sejlsportshistorie.

Det siger Line Markert, formand for Dansk Sejlunion, der ikke var i tvivl om, at det var på sin plads at hædre Claus Høj Jensen med hædersbeviset.

– ­Claus Høj Jensen er en umanerlig dygtig sejler, hvilket hans mange flotte resultater bevidner. Men samtidig er han også indbegrebet af sportsmanship og en god ambassadør for dansk sejlsport. Han møder sine konkurrenter med et smil og sejler fair, siger hun og fortsætter:

– Samtidig ser han sine resultater som en holdindsats. Du vinder ingenting i en båd med tre besætningsmedlemmer i de helt tætte klasser, hvis ikke alle ombord er på et ekstremt højt niveau. 

Stolt og beæret

Ærestegnet blev uddelt af Line Markert til stående klapsalver fra de fremmødte til generalforsamlingen.

For hovedpersonen selv var eftermiddagens begivenhed da også et markant øjeblik i en begivenhedsrig sejlsportskarriere:

Det er en stor ære at modtage Dansk Sejlunions ærestegn. Når jeg kigger tilbage på min sejlsportskarriere, de mange dedikerede timer på vandet, resultater og sportslige præstationer, er jeg stolt og beæret over at modtage denne anerkendelse fra vores union, siger Claus Høj Jensen.

Dansk Sejlunion ønsker et stort tillykke med Ærestegnet!

Se nogle af højdepunkterne fra Claus Høj Jensens karriere i fotogalleriet herunder.

Om Claus Høj Jensen

Født 30. september, 1970.

Uddannet sejlmager. Etablerede sejlloftet Høj Jensen og Co i 1996.

Startede som så mange andre med at sejle Optimistjolle fra 10-årsalderen i Jyllinge. Her var det mest leg og i mindre grad kapsejlads.

Efter fem år skiftede han til Europajolle, hvor han blandt andet sejlede VM og nåede en plads som nummer seks på den danske rangliste. Timerne i Europajolle lærte Claus forståelsen for og vigtigheden af fysik og styrke i sejlsport.

Efter Europajollen kom turen til Yngling, der ligesom Europajollen dengang samlede rigtig mange dygtige sejlere nationalt og internationalt. Vandt VM i Yngling i 2002.

Sejlede Drage fra 1992 og vandt som 29-årig VM i klassen i 1999 i Martinique med sejl, han selv havde syet. I sejladsen deltog syv olympiske guldvindere og den danske elite med bl.a. Jesper Bank, Poul Richard Høj Jensen (Claus’ far), Valdemar Bandolowski og Theis Palm.

Skiftede fra Drage til H-Båd i 2006/2007. Ville gerne sejle på højt niveau uden at skulle rejse så meget. Det gjorde H-Båden til et naturligt valg. Det blev tydeligt efter de første par år, at besætningens fysik var afgørende for succes. De bedste besætninger havde toptrænede gaster, der kunne hænge og arbejde maksimalt hver dag under lange stævner som f.eks. VM.

Har i dag bonussønnen Frederik Dahl Hansen og hans kammerat Rasmus Jørgen Andresen på holdet.

Kilde: Danske H-bådssejlere

.
Rul til toppen