Sejlerlandsholdet

Daniel Nyborg og Nikolaj Buhl vinder gyser OL-udtagelse med 2 placeringer

Kun to placeringer gjorde forskellen på, hvem der skal repræsentere Danmark i 49’eren til OL i Paris.

Foto: Peter Brøgger
Senest ajourført d. 11. marts 2024

Med en monster sejr i deres sidste sejlads kunne Daniel Nyborg og Nikolaj Buhl juble, vel vidende, at de samtidig bliver Danmarks repræsentanter i 49’er ved OL i Paris.

Det så længe svært ud for de to sejlere, da de akkurat missede at komme i top-25 og dermed kvalificere sig til guld-feltet under 49’er VM på Lanzarote.

Men udtagelsen er baseret på to stævner, og da de to sejlere fra Sletten Bådeklub havde et 12-points forspring ned til besætningen med Frederik Rask og Jakob Precht, så var alt på spil her i sidste dagens sejladser.

Rask og Precht sejlede sig lidt tilbage i guldfeltet her på sidstedagen, hvor de ender på en 18. plads.
Men med en tredjeplads i sølvfeltet - Og dermed en officiel 28. plads til VM, så er Daniel Nyborg og Nikolaj Buhl stadig bedst, set over de to udtagelsesstævner: 

- Det er ikke den måde, vi gerne ville vinde på, når vi sejler i sølv-feltet. Men jeg føler, vi har bevist, at vi hører til i den gode ende af feltet, siger Nikolaj Buhl kort efter sejladsen.

Danskere ved 49'er VM

Frederik Rask & Jakob Precht - 18. plads

Daniel Nyborg & Nikolaj Buhl - 28. plads

Carl Emil Sloth & Simon Christoffersen - 48. plads

Jens-Christian Dehn-Toftehøj & Mads Fuglbjerg - 61. plads

Malthe Ebdrup & Clement Aasholm-Bradley - 66. plads

Gustav Aasholm-Bradley & Frederik Melbye - 69. plads

Landsholdskammeraterne kunne kun se til fra sidelinjen

Frederik Rask og Jakob Precht havde gjort deres indsats med en tredjeplads i deres sidste sejlads.

De kunne derfor kun se til fra sidelinjen, mens det var altså helt i Daniel Nyborg og Nikolaj Buhls egne hænder, da de stævnede ud til dagens sidste to sejladser.

Hvis Daniel og Nikolaj blev dårligere end nummer 30 samlet, så ville udtagelsen glippe. Så presset var enormt, da sejladserne gik i gang:

- Vi har kæmpet med vores starter hele ugen, og så er det fedt at slutte af med at lave vores bedste start på hele stævnet, her hvor det er allervigtigst. Og så har vi farten til bare at stikke af, siger Daniel Nyborg.

Hele tårnet var dog lige ved at vælte, to minutter inden lukketid, da den irske båd havde lagt protest med Nyborg og Buhl - og havde de to sejlere tabt den, så kunne de blive diskvalificeret i den ene af dagens sejladser.
Protesten blev dog trukket tilbage.

Daniel Nyborg og Nikolaj Buhl står altså tilbage som vindere af den interne kvalifikation og skal derfor deltage ved OL til sommer. På et senere tidspunkt bliver de to sejlere officielt udtaget til OL af bestyrelsen i DIF, der er olympisk komité i Danmark.

Det er dog blot en formalitet, og sejlerne kan allerede nu glæde sig til konkurrencerne ud for Marseilles kyst i august.

I DIF er der også glæde over at de danske atleter nu er udpeget, både i herrernes 49’er og kvindernes 49’erFX:

- Både 49er og 49erFX har leveret fantastiske fortællinger til den stolte danske OL-historie inden for sejlsport. Jeg er rigtig glad for, at Danmark også vil være repræsenteret i de to bådklasser, når det går løs på vandet ud for Marseille til sommer. Velkommen på OL-holdet til de fire sejlere, som nu er udtaget til at repræsentere Danmark til OL, siger Lars Balle Christensen, der er sportsdirektør i Team Danmark.

.
Rul til toppen