Det Olympiske Sejlerlandshold melder klar

Sejlerne er nu samlet i Marseille og i gang med de sidste forberedelser inden åbningsceremonien fredag og de første sejladser på søndag.

Senest ajourført d. 25. juli 2024

Med blot en enkel dag til OL’s åbningsceremoni, er det olympiske sejlerlandshold fuldt fokuseret på de sidste forberedelser i Marseille.

Holdet er ankommet drypvist gennem den seneste uge, og siden har det handlet om at få skabt nogle gode rutiner og de rette omgivelser, så holdet har de bedst mulige betingelser for at kunne præstere.

Det forklarer Thomas Jacobsen, sportschef i Dansk Sejlunion, fra den olympiske havn i Marseille, hvor den danske container danner rammen om det sportslige setup.

– Vi flytter stadig ting ud af containeren, rydder op, gør klar. Vi bruger tiden på at falde ind i den olympiske rytme og få krydset alt af på tjeklisterne, inden sejladserne går i gang.

Stemningen på holdet er god, siger han, og der summer af forventning blandt både sejlere og stab.

– Vi synes, vi har gjort vores forarbejde godt, og der er styr på tingene. Alle har deres ’game face på’, og vi er klar.

Søe melder klar

Windsurfer Johan Søe tager hul på stævnet som den første danske sejler med start den 28. juli klokken 13.30. Ligesom i ILCA-klasserne får han stillet det olympiske udstyr til rådighed af stævnet, og derfor har han brugt de seneste dage på at sikre, at alt er som det skal være.

– Siden vi er kommet herned, har jeg brugt tid på få styr på alt mit udstyr og komme godt ind i OL-setuppet. Udstyret føles relativt ens i forhold til mit eget, men forholdene på vandet kræver altid lidt tilvending, siger han og tilføjer:

– Nu ser jeg frem til at få de sidste ture på vandet og så endelig komme i gang med stævnet.

Det er første gang IQ Foil er på det olympiske windsurf-program. Klassen har fra 2024 erstattet RS:X, og windsurf er derfor denne gang både foilende og lynhurtigt.

No change-periode

Gennem den seneste måned har holdet været i en såkaldt 'no change' periode. Hver sejler eller besætning har dermed for længst låst sig fast på et setup, en strategi og valgt udstyr, de tror på.

For en intens periode frem mod det vigtigste stævne i tre år er ikke et tidspunkt, hvor nye aspekter skal komme ind fra højre, forklarer Thomas Jacobsen.

– Selvom OL sejladsmæssigt er et stævne som alle andre, er der mange ting rundt om, som vi ikke er vant til i sejlsporten. Derfor er det ekstravigtigt at holde fast i det, man kender, og øve sig i det, man tror på vil fungere.

49eren føler sig godt sejlende

I 49er-lejren er der også en vis spændthed over snart at kunne tage hul på stævnet. Siden Daniel Nyborg og Nikolaj Hoffmann Buhl er ankommet til Marseille har de været på vandet hver dag og teste forholdene. I dag skal båden gennemgå den obligatoriske måling, der skal konstatere, at alt er, som det skal være.

– Vi har brugt tiden på at falde til i rutinerne på havnen og på hotellet. Vi glæder os virkelig meget til at komme i gang, og vi føler os godt sejlende!, siger Nikolaj Hoffmann Buhl, der ligesom Søe har første start den 28. juli.

Husk, du kan følge sejladserne live på DR1 og DRTV

Anna Munch bliver sejlsportskommentator

DR viser igen al sejlsport under OL. Som sidste år er det Bo Hasseriis, der er ankermand, og denne gang får han Anna Munch som medvært i studiet!

Anna sejler på det danske sejlerlandshold i ILCA 6 og er Anne-Marie Rindoms fast træningsmakker.

DET glæder vi os til.

.
Rul til toppen