Sejlerlandsholdet

Filip Hansen ny træner i Elite- og Talentcenter Øst

Filip Hansen starter som hjælpetræner i Elite- og Talentcenter Øst. Med sin store viden inden for både styrketræning og sejlsport er Filip Hansen et oplagt valg, mener cheftræner Marcus Bay.

Senest ajourført d. 22. januar 2024

De unge sejlere og surfere, som er tilknyttet Elite- og Talentcenter Øst, skal fra 1. februar lære en ny hjælpetræner at kende. 

Filip Hansen starter som coach, og han kommer til både at hjælpe sejlerne med at komme i den bedst mulige form og med deres performance på vandet. 

Det fortæller Marcus Bay, Cheftræner i Elite - og Talentcenter Øst:

- Filip Hansen kommer med en ekspertviden inden for fysisk træning, som er et område, vi gerne vil optimere her på Sjælland, når nu Sejlerlandsholdets fysiske coach Simon Steward holder til i Århus, siger han.

Sejlerne skal møde et mere professionelt setup

Elitecenteret er for sejlere, der både har talent og motivation til at udvikle sig som kapsejlere. Historisk set starter fødekæden til de olympiske klasser her. 

Med ansættelsen er det meningen, at de unge sejlere skal møde et mere struktureret og professionelt setup.

Og med internationale medaljer som træner i 29’eren, er Marcus Bay ikke i tvivl om, at ansættelsen passer godt: 

- Vi skal skabe et miljø, der er sjovt for sejlerne, og hvor de har mulighed for at udvikle sig mod et konkret mål, siger Marcus Bay.

Dansk Sejlunions Elite- og Talentcentre

Elite- og Talentcenter Øst (ETØ) er et samarbejde mellem Dansk Sejlunion, Team Danmark, Gentofte Kommune, Fredensborg Kommune, Hellerup Sejlklub, Nivå bådelaug og Kongelig Dansk Yachtklub. 

Dansk Sejlunion driver to Elite- og Talentcentre; ETØ, der både har en afdeling i Hellerup og i Nivå, og ETC Aarhus, der har base i Sejlsportscenteret. Centrenes vigtigste opgave er at servicere unge sejlere, der vil prioritere sejlsport som en væsentlig del af deres hverdag.

Vi plejer at sige, at kun skolen har højere prioritet end sporten. Samtidig er centrene også den daglig base for vores olympiske sejlere i al den tid, hvor de befinder sig i landet.

Kommer til at have hovedansvaret for de foilende surfere

Filip Hansen kommer til at være hovedansvarlig for IQ-foilerne, der har base i Nivå. Og netop det valg er ikke tilfældigt, da den foilende klasse kræver en skarp fysik, forklarer Filip Hansen: 

- Surferens fysiske kapacitet spiller en kæmpe rolle, og her har jeg både en akademisk og en praktisk erfaring som gør, at jeg kan hjælpe surferne op på et højere niveau, siger han.

Og selvom han ikke selv er surf-ekspert, så har han erfaring med både Moth og wingfoil, og han ser han frem til at udvikle klassen: 

- Ser man på 49’eren, så har det taget over ti år at lære alle de små detaljer. Det håber jeg også, vi kan komme til med IQ, hvor jeg måske kan være med til at udfordre atleternes normale tankegang, siger Filip Hansen.

.
Rul til toppen