Kommunemesterskab for kølbåde

En god idé har fået flere både på vandet og et helt nyt fællesskab er opstået mellem fire klubber.

Af: Lena Hellstrøm - senest ajourført d. 9. juli 2024

I Frederikshavn kommune er der fire klubber - Rønnerhavnens Bådelaug, Sæby Sejlklub, Frederikshavn Sejlklub og Strandby Sejlklub. Historisk har man ikke blandet sig og det har været meget 'dem og os'. Men det er et nyt kapsejlads-koncept ved at nedbryde. 

Frederikshavn Kommune Grandprix hedder det og består af fire sejladser fordelt hen over sommeren.  

'Ved hver kapsejlads er der selvfølgelig en båd, der vinder kapsejladsen og æren, men der er også flotte lodtrækningspræmier. Og vi vinder jo alle med nogle uforglemmelige sejleroplevelser i vores fantastiske natur mellem Strandby, Hirsholmene og Rønnerhavnen. Der er masser af spænding under sejladserne og det kammeratlige sammenhold er i højsæde', siger en af arrangørerne, Søren Svendsen, fra Rønnerhavnens Bådelaug.

Det vigtigste er fællesskabet og hyggen

Kapsejladsen går på skift mellem de fire klubber og hver klub bestemmer selv, hvordan banen skal udformes. Men gerne så udfordrende som muligt, så det gælder om at have styr på rækkefølgen af mærker og vigeregler.

'Der er stor forskel imellem, hvor erfarne vi er med at sejle kapsejlads og brugen af måleregler, men vi hjælper hinanden og løser tingene undervejs,' fortæller Søren Svendsen. 

Det vigtigste er helt sikkert det sociale og fællesskabet. Derfor bliver der også taget godt imod med flag på havnen og fælles morgenmad. De ca. 25 deltagende både i det lokale kommune Grand Prix får også en gratis overnatning i værtshavnen, så man kan blive og nyde grill-hyggen til langt ud på aftenen.

.
Rul til toppen