Sejlerlandsholdet

Johanne og Andrea Schmidt vinder OL-udtagelsen i 49’erFX

Det bliver de to søstre, Andrea og Johanne Schmidt, som kommer til at sejle med Dannebrog i gennakkeren under OL i Paris.

Senest ajourført d. 7. marts 2024

Johanne og Andrea Schmidt vinder den danske udtagelse til OL i 49’erFX.

Det står klart, efter at de to søstre fra Aarhus Sejlklub i dag sejlede sig i guldfeltet under VM på Lanzarote.

For når feltet i morgen bliver splittet i to, så er de resterende danske teams i sølvfeltet. Og da Schmidt-søstrende førte OL-udtagelsen inden VM, ja så er de umulige at nå for de andre hold.

Johanne Schmidt, der er styrmand, kalder det en kæmpe forløsning at udtagelsen nu er på plads:

- Vi har ikke sovet i mange nætter nu, så det er bare så overvældende. Der er så meget på spil, jeg havde ingen planer om, hvad hverdagen skulle byde på, når vi kom hjem fra VM. Så der har været meget på spil.

- Der har været så mange følelser, men jeg tror ikke helt, vi har forstået det endnu, det skal lige bundfælde sig, siger hun.

"Nu kan vi koncentrere os om at sejle VM"

Det har været et svært stævne indtil nu, med både rigtig hård, men også springende vind, så det har ikke været en let racerbane at finde rundt på, ud for Marina Rubicon på Lanzarote.

Men stævnet slutter først søndag, og søstrene vil gerne længere op på resultatlisten forklarer Andrea Schmidt, der er gast:

- Det er lettende, for nu kan vi fokusere på at sejle mere frit her til VM. Nu kan vi gå ud og vise, hvad vi rent faktisk kan, uden at skulle være over-konservative, siger hun.

Men hun er sulten efter at forbedre den 16. plads, besætningen lige nu befinder sig på:

- Nu starter stævnet for alvor, hvor vi sejler i guldfelt. Nu betyder pointene virkelig noget, fordi vi kommer til at konkurrence mod de andre i top-25, siger Andrea Schmidt.

Resultatet betyder, at Schmidt-søstrene har vundet den interne kvalifikation og derfor skal deltage ved OL til sommer. På et senere tidspunkt bliver de helt officielt udtaget til OL af bestyrelsen i DIF, der er olympisk komité i Danmark.

Men det er dog blot en formalitet, og de to sejlere kan allerede nu glæde sig til konkurrencerne ud for Marseilles kyst i august.

Fra DIF’s side er der også kun roser til besætnignen, der kommer med til OL:

- Tillykke til besætningen, som jeg glæder mig til at tage imod i Frankrig. Med i alt 31 medaljer er sejlsport er en dansk paradedisciplin ved de olympiske lege, og jeg er sikker på, at vi vil opleve flotte danske præstationer på vandet ved legene til sommer. Blandt andet fordi, vi har lavet et godt setup i Marseilles, så sejlerne får optimale betingelser for at præstere, siger Søren Simonsen, der er DIF’s chef de mission for det danske OL-hold ved Paris-legene.

.
Rul til toppen