Nye ansigter i Sejlsportscenteret i Århus

Christina Andersen og Mathias Lehm Sletten skal stå for den daglige træning i Elite- og Talentcenter Århus frem til slutningen af august.

Senest ajourført d. 26. februar 2024

Christina Andersen og Mathias Lehm Sletten tager i fællesskab roret på Elite- og Talentcenter Vest frem til 31. August. 

Det betyder, at de har hovedansvaret for den daglige drift og træningen for de mange unge, talentfulde sejlere som er tilknyttet Sejlsportscenteret i Århus. 

Årsagen er, at Kraftcenterchef Peter Hansen vikarierer som 49’er FX-landstræner frem mod OL 2024 i Paris. Besætningen, som vinder udtagelsen til OL, har brug for den bedst mulige støtte frem mod OL, og det kan Peter Hansen hjælpe med. 

Mathias Lehm Sletten er derfor ansat som vikarierende centerchef og har primært ansvaret for den daglige drift og træning, det handler om planlægning af træning og træningslejre i ETC-regi, samtaler med sejlerne, kontakt til styregruppen samt budget og økonomi: 

- Jeg skal hjælpe de unge med at kunne komme på vandet så meget som muligt, og ikke mindst udvikle sig så meget som muligt. 

- Det handler om at jeg enten selv er med på vandet eller hjælper sejlerne i forhold til, hvordan de griber elitesport an på den bedst mulige måde, siger han. 

Christina Andersen er ansat som talent-koordinator og har primært ansvaret for morgentræningerne med Elite Sports Akademi Aarhus og samtaler med ESAA sejlerne. 

Hun har netop færdiggjort en kandidat i Idræt, hvor hun har fokuseret på Generation Z , unge født mellem ‘95 og ‘12, i elitesport. Og hun glæder sig til at tage den viden med ind i mit arbejde: 

- Jeg skal hjælpe dem med både deres sportslige udvikling og ikke mindst deres trivsel, for det er enormt vigtigt for de her unge talenter, som skal passe deres sejlads ved siden af skolen, siger hun. 

Og det er ikke kun den direkte kontakt med de unge sejlere, men også uddannelse af trænerne i klubberne omkring århus-bugten: 

- Jeg skal hjælpe med at skabe noget sparring mellem trænerne, og målet er at skabe en form for mentorordning mellem erfarne og nye trænere, siger hun. 

Peter Hansen vil fortsat være tilknyttet ETC og har fortsat det overordnede ansvar for ETC i perioden.

.
Rul til toppen