Sejlerlandsholdet

OL-sølv til Anne-Marie Rindom er stort set en realitet

Med tyve point til tredjepladsen før Medal Race er det kun en tyvstart i finalesejladsen, der kan spænde ben for en OL-sølvmedalje til Anne-Marie Rindom.

Foto: Peter Brøgger
Senest ajourført d. 5. august 2024

Med en 4. plads i dagens eneste gennemførte sejlads i ILCA 6-feltet har Anne-Marie Rindom stort set sikret Danmark en OL sølvmedalje inden Medal Race.

Med tyve point ned til Norge på tredjepladsen er det kun, hvis Horsenssejleren noteres for en tyvstart i finalesejladsen og Norge samtidig kommer først i mål, at sølv bliver vekslet med bronze.

En sikkert start i medaljeræset, der efter planen skal sejles tirsdag, er dermed nok til at bringe OL-sølvet hjem.

– Der er ingen tvivl om, at der har været sindssygt meget pres. Derfor er jeg et eller andet sted lettet over, at vi ikke skal ud og sejle om medaljerne i morgen. Særligt fordi vejrudsigten også ser utrolig let ud, siger Anne-Marie Rindom og fortsætter:

– Jeg føler, at jeg i dag lever op til den sejler, jeg gerne vil være og sejler på den måde, jeg gerne vil. At det så først kommer i dag, er selvfølgelig ærgerligt. Men at føle, at jeg har underpræsteret lidt og så stadig stå med en OL-sølvmedalje, det er jeg rigtig stolt af.

Svær forberedelse

Optakten til OL har ikke været optimal for Rindom, der har kæmpet med en overbelastningsskade i underarmen. 

– Jeg føler, at jeg godt kan klappe mig selv på skulderen nu. Det har været hårdt at skulle bygge sig selv op igen oven på denne her skade, så jeg er rigtig, rigtig glad for at have sikret en medalje.

Guldet kan desværre ikke nås og vindes af hollandske Marit Bouwmeester, der er 21 point foran Anne-Marie Rindom. Finalen forventes at blive sejlet tirsdag den 6. august.

Men med to reservedage er der mulighed for at den udsættes, hvis vinden udebliver.

 

Rul til toppen