Horsens-sejleren Anne-Marie Rindom vinder VM i ILCA 6 - Forspringet til konkurrenterne er så stort, at de ikke længere kan nå hende

– Alle siger, jeg skulle have efterladt lidt spænding til medal race, men jeg har det så fint med at tage al dramaet ud af det, siger hun.

Med en sejr i dagens sidste sejlads sikrer Anne-Marie Rindom sig sin fjerde VM medalje af guld - Hun behøver blot stille op i medal race i morgen, før hun kan tage medaljen om halsen.

Hendes føring over andenpladsen er nemlig på 21 point - nok til at der ikke er nogen matematisk chance for at blive forvist fra toppen af podiet.

Topform mod Paris

OL-guldvinderen viser, at formen er på plads op mod OL i Paris. Alle hendes største konkurrenter var med til VM, men kunne ikke sætte en serie af sejladser sammen som Rindom, der er stolt af at vise effekten af det sidste års arbejde:

– Vi har haft en lang, hård træningsperiode, hvor jeg har haft mulighed for at komme tilbage i topform uden alt for meget stress. Og det er bare så lækkert at stå her et halvt år før OL og føle, at formen er tilbage, siger hun.

– Det er bare så fedt at det går så godt. Og jeg er mega stolt over hele holdet og den måde, vi hjælper hinanden på, fortæller hun

Hurtigere end konkurrenterne

Fart dræber, også i sejlsport - Og det har været en del af opskriften på det fænomenale resultat, forklarer Sportschef i Dansk Sejlunion, Thomas Jacobsen:

– Det er hendes erfaring, som viser sig her. I alle forhold har hun bare den rigtige løsning på at sejle hurtigt. Hun formår at skifte gear på alle de rigtige tidspunkter, hvilket bare viser det fulde potentiale af det lange seje træk, hun og træner Piotr Wojewski har taget sammen, siger han.

Og sportschefen er stolt over, at Anne-Marie Rindom nu kan føje en fjerde VM-guldmedalje til samlingen, når den første kom allerede i 2015:

– Her får vi endnu en gang vist, at vi i lang tid har givet de rigtige grund-forudsætninger for at kunne lave medaljer. Og det er jeg helt vildt stolt af. Og det må betyde, at vores model i samarbejde med Team Danmark virker, siger han.

Rindom skal stille til start til medal race i morgen, før hun officielt kan blive kåret til verdensmester.

Hun fører nu også den interne danske udtagelse, som også kommer til at foregå under EM i Athen i slutningen af februar.

.
Rul til toppen