Sejlerlandsholdet

Saouma-Pedersen og Bruun Borreskov kvalificerer Danmark til OL i Nacra 17

Overlegen præstation ved stævnet i Hyeres sikrer Nacra17-besætningen billet til OL i Marseille.

Senest ajourført d. 25. april 2024

Danmark skal til OL i bådklassen Nacra 17.

Natacha Saouma-Pedersen og Mathias Bruun Borreskov har i dag vundet stævnet i Hyeres, inden sidste sejlads er sejlet. 

Med 24 point ned til andenpladsen kan besætningen ikke længere nås i morgendagens Medal Race, og OL-billetten er derfor sikret i overbevisende stil.

– Det er megafedt, og vi er vildt glade! At komme til OL er noget, vi har drømt om i rigtig mange år, så det er kæmpestort, at det nu er lykkes, siger Natacha Saouma-Pedersen, der er rorsmand på den foilende katamaran.

Sejr efter 14 sejladser

Faktisk sikrede KDY-besætningen sig allerede pladsen med en sejlads tilbage i kvalifikationen. Med tre nationsbilletter på højkant i Nacra-feltet, skulle Natacha Saouma-Pedersen og Mathias Bruun Borreskov blot slutte som tredje bedste nation. Den målsætning lykkedes de med efter 14 sejladser, hvor forspringet blev så markant, at OL-billetterne og stævnesejren definitivt var i hus.

At have sikret sig OL-pladsen og sejren allerede inden Medal Race er en kæmpe forløsning for de to sejlere, der gennem foråret har haft fuld fokus på at jagte OL-billetten.

– Det er et mål, vi har kæmpet for, siden vi begyndte at sejle sammen i 2018 og særligt siden VM i Haag sidste år. Derfor er det en kæmpe lettelse endelig at kunne sætte hak ved kvalifikationen. Vi har lagt virkelig mange timer i træningen, og det er virkelig dejligt, at det nu giver bonus, siger Mathias Bruun Borreskov.

Nu venter medal race i morgen, inden turen går hjemad og mod videre forberedelse til OL. 

De har endnu ikke sat nogen resultatforventninger til sejladserne i Marseille, men farten er god og motivationen i top, pointerer han.

– Vi er klar til at give den fuld gas til OL, og med den rigtige forberedelse står vi stærkt, fastslår han.

Ingen OL-kvalifikation i windsurfing

I Kvindernes windsurf lykkedes det omvendt ikke at hente en OL-billet. Her jagtede Lærke Buhl-Hansen en af de fem eftertragtede OL nationsbilletter – en kamp, der desværre sluttede i går.

Med en placering som samlet 12’er i kvalifikationen opnåede hun ikke adgang til de tre alt-eller-intet sejladser, der udgør windsurfernes medal series og sejles af top 10.

Dermed får hun desværre ikke mulighed for at følge op på sin flotte præstation ved OL i Japan, hvor hun sluttede som samlet 7’er.

Det danske OL-sejlerlandshold sat

Ved stævnet i Hyeres er de sidste OL-pladser fordelt, og Sejlerlandsholdet har kvalificeret sig i seks forskellige klasser:

  • ILCA 6, Anne-Marie Rindom
  • ILCA 7, Johan Schubert
  • 49er, Daniel Nyborg & Nikolaj Hoffmann Buhl
  • 49er FX, Johanne Schmidt og Andrea Schmidt
  • IQ Foil Men, Johan Søe
  • Nacra 17, Natacha Saouma-Pedersen & Mathias Bruun Borreskov
.
Rul til toppen