Sejlerlandsholdet

Sidste kamp om OL-nationsbilletter skudt i gang i Frankrig

Nacra 17-teamet Pedersen/Borreskov samt windsurfer Buhl-Hansen kæmper netop nu i Hyeres, Frankrig, om de sidste OL-billetter. Rindom ude med skade.

Foto: Peter Brøgger
Senest ajourført d. 22. april 2024

Sejlerlandsholdet er rykket til Hyeres, Frankrig, hvor French Olympic Week blev skudt i gang søndag med sejladser for enkelte klasser.

Stævnet er et såkaldt 'last chance regatta', hvor sejlerne har sidste mulighed for at kvalificere nationen til OL i de klasser, der endnu ikke har klaret cuttet.

For Danmark gælder det Nacra 17 og windsurf/kvinder.

Under stævnet er klasserne som noget nyt inddelt i to fleets. Et med 'qualified nations' - de nationer, der allerede er kvalificeret til OL, og et med de nationer der fortsat kæmper om den gyldne billet.

Særligt Nacra-teamet er kommet godt fra start og med serien 3-1-1 ligger de pt. på en samlet førsteplads efter gårsdagens sejladser. De skal slutte i top-3 for at sikre sig OL-billetten.

Kampgejst i top

IQ Foil-træner Marie Thusgaard er på vandet med OL-sejleren fra 2020 Lærke Buhl-Hansen. For at sikre sig billetten skal windsurferen slutte i top-5, når sidste sejlads er sejlet. Lige nu ligger Buhl-Hansen samlet 8’er efter gårsdagens første sejladser.

Hos windsurferne giver en top-10 placering i Opening Series adgang til den afgørende Medal Series, hvor der sejles efter konceptet ’winner takes all’.

På finaledagen sejler nummer 4-10 således kvartfinale, hvor de to bedste går videre til semifinalen. Her møder de nummer 2 og 3 fra Opening Series. De to bedste fra denne sejlads går videre til finalen, hvor de møder vinderen af Opening Series.

Derfor er der selvfølgelig et incitament til slutte Opening Series i top3, da man derved er sikret en OL-billet, forklarer Marie Thusgaard.

– Vi ser frem til at komme ud og sejle en masse ræs og give den gas på vandet. Kampgejsten er i top, og vi giver den alt i denne sidste OL-kvalifikation, siger Marie Thusgaard, der selv deltog i OL i Japan i 49erFX.

Rindom ude med skade

Hos ILCA 6 har Anne-Marie Rindom desværre været nødsaget til at trække sig fra stævnet efter en akutopstået skade.

Et overbelastet håndled, der har brug for ro i den næste uges tid, gør at sejleren er nødt til at blive på land.

– Det er selvfølgelig lidt af et chok, at jeg ikke kan sejle med i denne uge, men OL-forberedelsen er det vigtigste. Med ro er prognosen god, så jeg er ikke nervøs på den længere bane, forklarer hun.

Du kan følge med i sejladserne på tracking her og se resultater her.

.
Rul til toppen