Spænding om valget til Dansk Sejlunion bestyrelse

Seks kandidater har meldt sig på banen til Dansk Sejlunions bestyrelse, når generalforsamlingen til marts skal vælge formand, tre bestyrelsesmedlemmer og en suppleant.

Foto: Anki Hansen
Senest ajourført d. 24. januar 2024

20. januar 2024 udløb fristen for at melde sit kandidatur til Dansk Sejlunions bestyrelsesposter, der er på valg, når generalforsamlingen mødes den 16. marts. Seks kandidater har meldt sit kandidatur, heraf en til formandsposten, en til suppleantposten og fire til de ordinære bestyrelsesposter.

Der bliver dermed kampvalg i år til de ordinære bestyrelsesposter, hvor fire kandidater kæmper om tre poster.

Tre af kandidaterne sidder allerede i bestyrelsen, og ønsker dermed genvalg. Det gælder økonomiansvarlig Jakob Frost (Faaborg Sejlklub), Jens Kofoed (Virksund Sejlklub) og Ditte Juul (Thurø Sejlklub og Skolerne i Oure).

Derudover har Nicolai Juel Vædele (Kjøbenhavns Amatør-Sejlklub) også meldt sit kandidatur til en af de tre pladser.

Bestyrelsen i Dansk Sejlunion sætter på et strategisk niveau retningen for sekretariatets indsatser og prioriteringer og har et helikopterperspektiv på sejlsportens udvikling i hele landet. Derfor er det også på mange måder positivt, at der er flere der har lyst til at bidrage til at gøre det lettere og sjovere at være sejler. Det siger Henrik Blakskjær, konstitueret direktør i Dansk Sejlunion:

– Kampvalg styrker demokratiet ved at give medlemsklubberne mulighed for at vælge mellem flere kandidater. Det kan være med til sikre, at bestyrelsen repræsenterer en bred vifte af synspunkter og interesser inden for sejlsporten, som er afgørende for helhedsperspektivet. Derudover er det altid dejligt, hvis der er frivillige kræfter, der har kompetencerne og lysten til at gøre en forskel.

Du finder en oversigt over alle kandidaterne her, hvor du også kan læse deres valgoplæg.

Om generalforsamlingen

Der skal vælges en formand, tre bestyrelsesmedlemmer samt en suppleant, når Dansk Sejlunions generalforsamling mødes den 16. marts 2024 kl. 13.00 – 17.00 på Hotel Christiansminde, Christiansmindevej 16, 5700 Svendborg.

Du kan læse meget mere om generalforsamlingen her og melde dig til her.

.
Rul til toppen