Fredag starter VM i kvindernes ILCA 6 i Mar del Plata, Argentina. Udover at afgøre, hvem der starter året med en VM-medalje, så er det også det første af to stævner, som afgør den danske OL-udtagelse i klassen. 

Der er tre danske deltagere til stævnet, Anne-Marie Rindom, Anna Munch og Josephine Heegaard. 

Danmark har igennem mange år haft en storfavorit i OL-vinderen Rindom. Hun har da også vist fin form med en bronzemedalje fra VM sidste år, sammen med en frisk sejr fra 2023’s sidste stævne, Villamoura Grandprix:

Det endte jeg med at vinde, og jeg føler derfor at forberedelserne har været så optimale som muligt.

Anne-Marie Rindom

At vinde VM er i sig selv en stor præstation, specielt i en så hård international klasse som ILCA 6, og så tilmed i en sæson, der leder op til OL. Men begge sejlere mærker presset for at vinde den interne danske udtagelse:

- Kun én kommer med til OL, så det er rigtig spændende, og det er et stævne, hvor der er pres på for at præstere, siger Anne-Marie Rindom.

Sådan udtages atleterne til OL

Danmark har allerede kvalificeret sig til OL i ILCA 6. Derfor skal sejlerne nu konkurrere internt om, hvem der får lov at tage til OL i Paris.

I ILCA6 bliver udtagelsen til OL afgjort efter resultaterne af to stævner:

- VM i Mar del Plata, Argentina (5.-10. januar)
- EM i Athen, Grækenland (18.-23. februar)

Sejlernes resultat ved hvert stævne bliver talt sammen, og den samlet bedst placerede sejler får billetten til OL.

Munch: VM kan blive hvad som helst

Den unge sejler Anna Munch sejlede ved sidste VM en 12. plads hjem. Det var hendes hidtil bedste resultat.

Derfor håber hun nu, at vinterens forberedelser kan føre hende tættere på medaljeskamlen: 

- Mar del Plata har vist sig som et sejlerparadis med kæmpe atlanterhavsbølger og meget forskellig vind fra alle retninger, så VM kan blive hvad som helst. Jeg har haft en god forberedelse op til stævnet og glæder mig til at give den gas og sejle noget fed ræs, siger hun. 

Selvom det kan ligne to atleter, hvor der er et tydeligt magtforhold, så er det udelukkende i kraft af de tidligere resultater, forklarer sportschef i Dansk Sejlunion, Thomas Jacobsen: 

- Det er det kun så længe, at den ene klarer sig bedre end den anden. Her fra unionen gør vi en dyd ud af, at støtten til de to sejlere er ens, og så er det resultaterne, som afgør udtagelsen.

Thomas Jacobsen

Resultaterne af sejladserne i Argentina kan følges her.

Anden runde af OL-udtagelse i kvindernes ILCA6 er EM i slutningen af februar. Hver deltagers resultater bliver lagt sammen, hvorefter den samlet bedst placerede får pladsen til OL i Paris. 

.
Rul til toppen