Dansk Sejlunion nedsætter ny arbejdsgruppe for fritidssejlerprøver

En ny arbejdsgruppe skal arbejde for at sikre bedre kvalitet og ensartede krav i fritidssejlerprøverne, og samtidig undersøge mulighederne for et nyt administrationssystem.

Senest ajourført d. 17. januar 2025

Torsdag var alle sejlerklubber, censorer og tilsynsførende inviteret til møde med Dansk Sejlunion efter udmeldingen om, at Dansk Sejlunion stopper som prøveudbyder af duelighed, Speedbåd og Y1/Y3.

På mødet var der et stort ønske om, at Dansk Sejlunion igen kan tilbyde prøverne i fritidssejlads.

For at sætte skub i det arbejde, nedsætter Dansk Sejlunion nu en arbejdsgruppe, som får til opgave at undersøge mulighederne for at samarbejde med Søfartsstyrelsen om at forbedre systemet og de krav, der stilles til prøveudbyderne.

Arbejde på et politisk niveau

Målet er, at kravene i højere grad bliver ensrettet og konkrete, så den enkelte sejler ikke oplever markante forskelle i prøverne ved de forskellige udbydere.

Det siger Jesper Kjems, projektleder hos Dansk Sejlunion.

– Arbejdsgruppen skal på et politisk niveau arbejde for at sikre en ensartethed og en høj kvalitet i fritidssejlerprøverne, ikke kun hos Dansk Sejlunion, men hos samtlige udbydere. Samtidig vil den også skulle arbejde for, at kravene fra Søfartsstyrelsen i forhold til administration gør det muligt at optimere arbejdet som prøveudbyder med et mindre tungt administrationsapparat.

På det praktiske plan skal arbejdsgruppen desuden undersøge, hvordan et nyt system for afholdelse af og tilsyn med prøverne kan skrues sammen, så det kommer til at fungere markant bedre og med den rette balance mellem kvalitet og kontrol.

Modellen skal gentænkes

Arbejdsgruppen starter som udgangspunkt med et ”rent bord” og skal gentænke Dansk Sejlunion-modellen for afholdelse af prøver. Her kan eksempelvis også indtænkes samarbejder med eksterne partnere.

Der er med andre ord nok at gå i gang med, og derfor opfordrer Jesper Kjems alle interesserede til at melde sig.

– Der kan af gode grunde ikke være 80 personer i sådan en arbejdsgruppe, men vi vil gerne opfordre både klubfolk, censorer og tilsynsførende til at gå ind i arbejdsgruppen, så de forskellige interesserer bliver repræsenteret.

Herefter vil Dansk Sejlunion sammensætte holdet med repræsentanter fra de forskellige grupper. Det er desuden oplagt, at arbejdet også forankres i Dansk Sejlunions bestyrelse, som kan bidrage til specielt det politiske arbejde med at forbedre Søfartsstyrelsens krav og til prøver og kontrol.

Hvem, der i givet fald bliver ankerperson fra bestyrelsen, vil blive besluttet efter Dansk Sejlunions generalforsamling i marts.

Har du selv – eller kender du en, der har – lyst til at deltage arbejdsgruppen, så skriv en mail til uddannelse@sejlsport.dk

Rul til toppen