Kursus i klima-fundraising

Har din klub planer om at bygge nyt, renovere, klimasikre eller gå i gang med den grønne omstilling i klubben, men mangler finansieringen? Så er dette fundraising-forløb noget for dig.

Af: Lena Hellstrøm - senest ajourført d. 12. januar 2025

Dette fundraising-kursus er udviklet til klubber, der ønsker at få penge fra fonde til jeres projekter. Kurset kombinerer teori med hands-on udvikling og sparring, så viden hurtigt omsættes til konkrete resultater.

Det er gratis, men der er kun 15 pladser. Forløbet strækker sig over 2 måneder og du skal deltage i et fysisk kursus og to onlinemøder.

I forløbet får du:

  • Indsigt i fondenes fokus: Forstå, hvad fonde leder efter, og hvordan I målretter jeres ansøgninger.
  • Konkrete metoder, der gør fundraising-processen både lettere og mere effektiv – metoder, som du kan bruge også til fremtidige projekter.
  • Sparring til at udvikle klubben projekter: du kommer til at arbejde aktivt med egne projekter, så de bliver ansøgningsklar.
  • Få målrettet sparring: Du bliver guidet af en professionel fundraiser og får kvalificeret og personlig feedback i hele forløbet.

 

Send en ansøgning med følgende indhold:

1. Ide- eller projektbeskrivelse:
I skal lave en kort beskrivelse af det projekt, I ønsker at søge fondsmidler til, som indeholder følgende information:

Titel

Hvad er projektets navn?

Formål

Hvad vil I opnå med projektet?

Kort projekt-
beskrivelse

Hvilke tiltag og aktiviteter indeholder projektet? Hvilke resultater forventer I? Hvem vil stå for aktiviteterne?

Tidsplan

Hvornår starter projektet og hvornår forventer I, at det er afsluttet?

Målgruppe

Hvem vil projektet gøre en forskel for? Evt. primær og sekundær målgruppe.

Økonomi

Hvad vil det koste at realisere projektet? Hvad vil I søge fra fonde og hvor meget kan I selv eller andre finansiere? Hvilke fonde har I overvejet at søge?

Beskrivelsen må max. fylde to A4 sider.

Projektet skal handle om at bygge nyt, renovere, klimasikre, starte naturaktiviteter eller støtte klubbens grønne omstilling. Projektet skal have et samlet mål om at søge mindst 100.000 kr. hos relevante fonde.

2. Klubbens interessetilkendegivelse:
Ansøgningen skal indeholde en bekræftelse fra klubbens bestyrelse, om at ansøgeren repræsenterer klubben, og at projektet har bestyrelsens støtte og er relevant for klubbens udvikling.

3. Deltagere fra klubben:
To personer fra klubben skal forpligte sig til at deltage i hele fundraising-forløbet, inklusiv et af forbundets Blå Ambassadørers Årstræf til efteråret. Dette skal sikre vidensdeling og kontinuitet i klubben efter kursusforløbet.

NB: Man kan selvfølgelig blive syg, men så er det vigtigt, at en anden fra klubben deltager, så der altid er to fra klubben til kursusaktiviteterne.

4. Vidensdeling:
I skal give tilladelse til, at jeres ansøgning anonymiseres og offentliggøres på forbundets hjemmeside som inspiration for andre klubber.

Bemærk, at der er et begrænset antal pladser på 15 klubber, og klubberne skal sende deres ansøgning til forbundet senest d. 19. februar kl. 12.00.
Alle får svar senest d. 3. marts.

Datoer:

  • 15. marts (10.00-16.00): Fysisk møde centralt sted i landet. Herefter et individuelt online møde (aftales med konsulent).
  • 28. april (19.00-21.00): Online fællesmøde. Herefter et individuelt online møde (aftales med konsulent)
  • 21. maj (19.00-21.00): Online vidensdeling og feedback.
  • Blå Ambassadørers Årstræf: 4. oktober eller 25. oktober.

No show gebyr:
Kurset er gratis, men klubben skal være indforstået med at betale et no show gebyr på 2500 kr. ved kursets start, som tilbagebetales efter forløbet, hvis klubben har deltaget i hele forløbet.

Vil du sikre dig en plads, så tilmeld din klub nu ved at sende en mail med jeres ansøgning til enten:

Facilitetskonsulent Kamilla Ryding
kry@roning.dk
T: 24442931

Miljøkonsulent Irene Lauridsen
il@kano-kajak.dk
T: 60658692

Er du i tvivl om noget, så er du meget velkommen til at kontakte os.

Rul til toppen