Pas på: Svindlere har idrætsforeninger i kikkerten
Der er ofte store økonomiske tab forbundet med telefonsvindelen, og det kan have helt uoverskuelige konsekvenser for en forening at blive svindlet.
Der er ofte store økonomiske tab forbundet med telefonsvindelen, og det kan have helt uoverskuelige konsekvenser for en forening at blive svindlet.
Måske har du læst om Lystrup IF, som er blevet franarret over en million kroner?
Ellers kan du læse historien her.
Antallet af henvendelser til National enhed for Særlig Kriminalitet (NSK) er stigende, og idrætsforeninger er blevet kriminelle svindleres nye yndlingsofre.
Undgå at blive en del af statistikken ved at følge disse råd fra NSK:
Tag gerne emnet op på jeres næste bestyrelsesmøde, så alle er opmærksomme på, hvordan I undgår at blive en del af statistikken.
NSK har også designet et plakat, der kan hænges op i klubhuset, så det bliver et fælles fokus.
NSK beretter, at følgende fortælling ofte går igen hos dem, svindlerne tager kontakt til:
"Svindlen foregår i de fleste tilfælde ved, at foreningens kasserer eller bogholder ringes op af en svindler, der udgiver sig for at være fra politiet eller foreningens pengeinstitut.
Herefter fortæller svindleren, at der er sket en række mistænkelige transaktioner på foreningens konto eller i den økonomiansvarliges navn, og at det derfor er nødvendigt at overføre foreningens midler til en sikkerhedskonto, som svindleren stiller til rådighed.
Opkaldet vil sandsynligvis bære præg af hast og tidspres, hvilket har til formål at få den økonomiansvarlige til at reagere før der fattes mistanke. Derudover vil svindleren ofte kende til den økonomiansvarliges personlige oplysninger og omstændigheder, hvilket bidrager til opkaldets troværdighed."