Anne-Marie Rindom

ILCA 6

Anne-Marie Rindom

Anne-Marie Rindom (Horsens Sejlklub) hører til blandt verdens absolut bedste ILCA 6-sejlere. Igen og igen formår den 30-årige Horsens-sejler at markere sig helt i front ved de største internationale events. I 2021 lykkedes hun med det ultimative mål - at sejlet guldet hjem - under OL i Japan 2021, og senest vandt hun VM-guld i Texas i 2022.

Rindom er en dybt fokuseret konkurrencesejler. Hun er en fighter, der giver alt, hvad hun har, og hvis hun møder modgang, giver hun ikke op. Hun tager i stedet hjem og analyserer sig frem til, hvad hun kan gøre bedre. Hun er mental stærk og præsterer ofte sit allerbedste, når presset er på sit højeste.

Rindom OL-debuterede som 20-årig i 2012 med en 13. plads i London. I 2014 begyndte hun for alvor at rykke op blandt de bedste i klassen. Alene i 2015 opnåede hun seks podiepladser ved topevents – med VM-guld i Oman som det absolutte højdepunkt.

Resultater

2022

Guld - VM

2021

Guld - OL
4. plads - VM
Nomineret til verdens bedste kvindelige sejler af World Sailing

2020

Sølv - EM

2019

Guld - VM
Guld - EM
Kåret som verdens bedste kvindelige sejler af World Sailing

2018

Bronze - VM

2017

Sølv - EM

2016

Bronze - OL
Bronze - VM

2015

Guld - VM

Ved OL i Rio 2016 mødte Rindom op med et vist forventningspres – som hun indfriede ved at vinde bronze. Det var Danmarks første OL-medalje i en ILCA-klasse nogensinde. Siden da har hun blandt andet vundet VM-guld i 2019, EM-guld 2019 og været i top 3 til stort set alle stævner, hun har deltaget i. I 2019 vandt hun fem ud af seks stævner og blevet kåret som verdens bedste kvindelige sejler på tværs af alle bådklasser af World Sailing.

Da coronapandemien ramte, blev stort set alle stævner aflyst. Dog lykkedes det at afholde EM i 2020, som Anne-Marie Rindom kom hjem med en sølvmedalje fra.

I 2021 opnåede Horsenssejleren det ultimative mål, hun har drømt om, siden hun var barn - at vinde OL-guld. Efter at have ført overlegent gennem det meste af kvalifikationen, var to gule flag på den sidste dag før Medal Race lige ved at spænde ben for Rindom. Hendes ellers markante forspring på over 20 point skrumpede ind til syv. Finalen blev derfor både nervepirrende og fuld af forløsning, da hun krydsede målstregen som nummer syv og sikrede sig førstepladsen.

Anne-Marie Rindoms guldmedalje i ILCA 6 (tidl. Laser Radial) er på mange måder historisk. Det er den første guldmedalje i en ILCA-klasse nogensiden, og den første danske guldmedalje til en kvindelig sejler i 25 år.

Nu står den regerende olympiske- og verdensmester overfor at jagte endnu en OL-billet i 2024. Første step på vejen er OL-nationskvalifikationen i 2023.

VM-guld 2022

Team partnere

Rul til toppen