Anne-Marie Rindom

Laser Radial

Anne-Marie Rindom

Anne-Marie Rindom (Horsens Sejlklub) hører til blandt verdens absolut bedste Laser Radial-sejlere. Igen og igen formår den 30-årige Horsens-sejler at markere sig helt i front ved de største internationale events. Rindom er en dybt fokuseret konkurrencesejler. Hun er en fighter, der giver alt, hvad hun har, og hvis hun møder modgang, giver hun ikke op. Hun tager i stedet hjem og analyserer sig frem til, hvad hun kan gøre bedre. Hun er mental stærk og præsterer ofte sit allerbedste, når presset er på sit højeste.

Rindom OL-debuterede som 20-årig i 2012 med en 13. plads i London. I 2014 begyndte hun for alvor at rykke op blandt de bedste i klassen. Alene i 2015 opnåede hun seks podiepladser ved topevents – med VM-guld i Oman som det absolutte højdepunkt.

Resultater

2020

Sølv - EM

2019

Guld - VM
Guld - EM
Kåret som verdens bedste kvindelige sejler af World Sailing

2018

Bronze - VM

2017

Sølv - EM

2016

Bronze - OL
Bronze - VM

2015

Guld - VM

Ved OL i Rio 2016 mødte Rindom op med et vist forventningspres – som hun indfriede ved at vinde bronze. Det var Danmarks første OL-medalje i en Laser-klasse nogensinde. Siden da har hun blandt andet vundet VM-guld i 2019, EM-guld 2019 og været i top 3 til stort set alle stævner, hun har deltaget i. I 2019 vandt hun fem ud af seks stævner og blevet kåret som verdens bedste kvindelige sejler på tværs af alle bådklasser af World Sailing.

Siden coronapandemien ramte, har stort set alle stævner været aflyst. Dog lykkedes det at afholde EM i 2020, som Anne-Marie Rindom kom hjem med en sølvmedalje fra.

Hun har de seneste år trænet intenst frem mod OL i Tokyo, og hvis alt går efter planen, ser hun frem til at blande sig helt i toppen af feltet.

Social

Rul til toppen