Lærke Buhl-Hansen

IQ Foil

Lærke Buhl-Hansen

Lærke Buhl-Hansen (Aarhus Sejlklub) er en af de dygtigste danske windsurfere. Hun er født og opvokset i Malling, en lille by uden for Aarhus, hvor hun startede i optimistjollen, inden hun som 17-årig skiftede over til den nu tidligere olympiske windsurfklasse RS:X. Siden har hun deltaget i utallige stævner i ind- og udland.

I 2016 blev hun udtaget til OL i Rio, hvor det blev til en samlet 15. plads. Siden da gik det kun fremad, hvor Lærke lykkedes med en række markante top10-placeringer ved både EM og VM.

Resultater

2021

7. plads - OL
8. plads - EM
9. plads - VM

2020

10. plads - EM
17. plads - VM

2019

24. plads - VM

2018

14. plads – VM

2016

15. plads - OL, Rio

Hendes sidste konkurrence på RS:X brættet var under Tokyo2020, hvor hun lavede karrierens hidtil bedste resultat med en samlet 7. plads. Det er den bedste placering, nogen dansk windsurfer indtil videre er lykkes med under OL.

Ved OL i Paris2024 er RS:X-brættet skiftet ud med den nye iQ Foil-klasse. Lærke Buhl-Hansen er derfor i øjeblikket i fuld gang med at lære det nye grej at kende og mestre detaljerne. 

Lærkes strategi er at fokusere på de ting, hun er særlig god til og lade være med at overkomplicere de store stævner. En strategi, der har ført hende helt ind i toppen af verdenseliten, og som forhåbentlig fører hende hele vejen til OL i 2024.

Lærke Buhl-Hansen sejler for Aarhus Sejlklub.

Rul til toppen