Lin Ea Cenholt & Christian Peter Lübeck

Nacra 17

Lin Ea Cenholt // Christian Peter Lübeck

29-årige Lin Ea Cenholt (Aarhus Sejlklub og KDY) og 30-årige Christian Peter Lübeck (KDY) viste lovende takter allerede fra begyndelsen af deres Nacra-satsning tilbage i 2015, bl.a. med en Europa Cup-sejr i Holland og yderligere fem top-10-placeringer ved internationale events.

Desværre glippede det for dem at blive udtaget til OL i Rio – Lübeck kom dog med til legene som 49er-sejler i stedet, hvor han opnåede en fjerdeplads sammen med Jonas Warrer. Kort efter OL genoptog Cenholt og Lübeck deres Nacra-samarbejde med fornyet styrke. Med to podiepladser i 2017 understregede de deres kurs mod den absolutte verdenstop.

Resultater

2019

Sølv - VM
Bronze - EM

2018

Bronze - EM

4. plads - VM

2017

Bronze - World Cup, Hyères

2016

8. plads - VM

Christian Peter Lübeck’s tidligere resultater

2016

4. plads – 49’er - OL, Rio (med Jonas Warrer)

I februar 2018 var Christian Peter Lübeck ude for et alvorligt træningsuheld, der kostede ham tre måneders pause. Forberedelserne frem mod EM i Polen og VM i Aarhus samme år forløb derfor ikke efter planen. Alligevel sluttede besætningen med en bronzemedalje ved EM og på en samlet 4. plads ved VM på hjemmebanen i Aarhus. I 2019 beviste de to atleter atter, at de hører til blandt toppen ved at vinde bronze ved EM og senere VM-sølv.

Lin Ea Cenholt og Christian Peter Lübeck har gennem årene finjusteret deres samarbejde og arbejdet intenst med at kunne præstere under pres. Senest har de gennem hele vinteren i år haft særligt fokus på at optimere deres sejlads i bølger.

De seneste mange måneder har der kun været afholdt få stævner på grund af corona, men hver gang har de været med helt fremme i verdensklassen. Nu gælder det kampen om medalje under OL i Tokyo!

Rul til toppen