Danske OL-medaljer

Dansk sejlsport har vundet et hav af OL-medaljer gennem tiden. Gå på jagt i databasen og find alle de danske medaljer og OL-besætninger gennem tiden.

14. juni 2021

De danske sejlere har gennem tiden vundet flere OL-guldmedaljer end nogen anden olympisk idræt.

Sejlsporten lagde ud i de tidlige olympiske år med tre sølvmedaljer i 6 Meter, men Paul Elvstrøm er den altoverskyggende OL-atlet med fire OL-guldmedaljer - tre i Finnjolle og en i Firefly. I 1952 blev danskeren kåret som Olympiadens mest suveræne vinder.

Herudover har Jesper Bank, Kristine Roug, 49er-besætningen med Jonas Warrer og Martin Kirketerp, Jonas Høgh-Christensen markeret sig med nogle bemærkelsesværdige resultater.

Gå på jagt i resultat-databasen

I databasen nedenfor kan du søge på alle danske placeringer i de større nationale og internationale stævner. Er du eksempelvis interesseret i en bestemt sejler, skriver du blot navnet i søgefeltet 'Navn på sejler'. Vil du i stedet vide, hvem af de danske sejlere der har opnået en top-3 placering ved OL, skal du vælge 'Olympisk' under 'niveau' og vælge '1' til '3' under 'Placering'. Vil du i stedet have et overblik over alle danske besætninger, der har deltaget i OL, vælger du 'Olympiske resultater' i søgefeltet 'Søg efter resultater' i toppen.

Søg efter placeringer her

Vis med besætning /
Vis uden besætning
År Mesterskab Bådtype Plc.
Vis med besætning /
Vis uden besætning
År Mesterskab Bådtype hdn Plc.
Vis med besætning /
Vis uden besætning
Dato Mesterskab Bådtype Plc.
Vis med besætning /
Vis uden besætning
År OL Bådtype Plc.
Rul til toppen