I denne artikel

  Fysisk træning

  Dansk Sejlunion opfordrer klubber som arbejder med en alsidig sportslig profil, til at benytte fysisk træning som en del af ugens aktiviteter i klubben. For rådgivning kontakt Dansk sejlunions talentansvarlige eller en af unionens klubkonsulenter her.

  Hvorfor, hvornår og hvordan?

  Den fysiske træning forbedrer kondition, styrke og koordination – hver især vigtige forudsætninger for at blive en dygtig sejler.

  Fysisk træning kan let være en del af sejlsporten gennem hele livet. For børn kan fysisk træning formes som lege, og det kan eksempelvis have stor social eller personlig betydning for den enkelte sejler, ligesom det kan have stor social betydning en gruppe. For voksne sejlere bidrager fysisk træning både til skadesforebyggelse og til præstation.

  Nedenstående ressourcer kan bidrage med inspiration til sammensætningen af aldersrelaterede træningsprogrammer.

  Træningsprogrammer og udstyr i klubben

  Dansk Sejlunion har sammen med landsholdets fysiske trænere udviklet en række træningsprogrammer og sammensat en udstyrspakke, der sikrer en alsidig fysisk træning som sejler. Læs herunder mere om hvad udstyrspakken og træningprogrammerne indeholder og se videoeksempler på gennemførsel af træningsprogrammerne.

  Kommentar:

  Link til gammel hjemmeside i PDF - Klubbens udstyr