Sejlsport og uddannelse

Dansk Sejlunion og Team Danmark arbejder sammen for at give de bedste forhold for studerende ungdoms- og elitesejlere.

senest ajurført d. 2. marts 2020

Uddannelse og sejlsport skal hænge sammen

Sejlsport og uddannelse skal hænge sammen. Dygtige atleter er samtidig studerende og sammen med Team Danmark har vi i dag rigtigt gode muligheder for at hjælpe atleter med bedre vilkår under deres adgangsgivende uddannelser.

Alle unge sejlere i Danmark som søger ind på, eller allerede går på en adgangsgivende uddannelse har mulighed for at søge en Team Danmark godkendelse til deres uddannelsesinstitution. Vilkårene er forskellige, da det er op til institutionen at opsætte de vilkår de kan tilbyde. Grundlæggende i Team Danmark godkendelsen ligger dog, at man ikke bliver tilskrevet fravær for trænings- og konkurrenceaktiviteter, der er godkendt af forbundet.

Team Danmark tilbyder denne godkendelse til de bedste atleter i landet, inden for deres aldersgruppe og deres disciplin. Og i sejlsport står Dansk Sejlunion på mål for, at de sejlere, som får lov at søge, lever op til de krav.

På de videregående uddannelser er forholdene mindre ensartede. Men rigtigt mange videregående uddannelser er i dag interesserede i at give atleter særligt gode vilkår. Det gælder både boglige og håndværksmæssige uddannelser.

Det gælder eksempelvis i Aarhus med organisationen AU elitesport. Denne organisation er paraplyorganisation for atleter indenfor en lang række videregående uddannelser i Aarhus. Formålet er at gøre tilværelse bedre for atleterne. Den rigtigt positive historie i dette er, at selvom atleter jo har to interessere – uddannelsen og idrætten (dual career), så viser undersøgelser at atleter er mere effektive på uddannelserne en almindelige studerende.

Atletvilkår på videregående uddannelser

Skal du til at læse videre ad boglig eller håndværksmæssig vej, så findes der i dag rigtigt mange muligheder for at tilpasse uddannelse til et liv med idrætten.

Kontakt Dansk Sejlunions talentudvikler, Jan Christiansen, for at få hjælp og rådgivning til at finde din vej.