Camp for hele familien

Hang Out Camp i Lemvig har ét mål. Nemlig at alle der er med, skal have en sjov og hyggelig oplevelse med hjem. Uanset niveau og alder.

Senest ajourført d. 14. juni 2023

Jollerne er på vej ind mod slæbestedet i Lemvig Marina. Laser, Optimister og Zoomjoller i en god blanding. De ca. 20 sejlere mellem 8 og 18 år har været på besøg inde i den gamle havn i Lemvig, for at reklamere lidt for sporten.

På den ene følgebåd sidder Rudi Bekker ved roret. Det er ham, der for nogle år siden tog initiativet til Hang Out i Lemvig Sejlklub.

– Vi har haft en tur ind til den gamle havn for at reklamerer lidt for sporten. For at der skal ske lidt kaster vi myslibarer i vandet, som de skal fange. På den måde lærer børnene også noget om at holde udkig og undvige hinanden, forklarer Rudi.

Frit valg på alle hylder

Konceptet for campen er, at der ikke er kapsejladstræning, og at børnene må prøve alt det, de har lyst til.

Lemvig Sejlklub har en del grej og det hele er i brug. Ud over jollerne er der ’sit on top’ kajakker og SUP.

Sådan får din klub også en Hang Out Camp

  1. Find to andre personer, der vil være med til at arrangerer
  2. Sæt dato, max antal deltagere og ens pris for mad uanset alder
  3. Send invitation ud til din egen klub + alle dem, I gerne vil have på besøg
  4. Tilmelding fx på Manage2sail
  5. Find en køkken-ansvarlig
  6. Få lov til at sætte telte op ved klubben
  7. Få forældrene til at hjælpe under hele arrangementet

Børnene får også mulighed for at prøve en J70’er lørdag eftermiddag, men ellers kan de krydse rundt i jolletyperne - alt efter alder og vindforhold - eller fange krabber for den sags skyld.

Ingen lukket fest

Familierne er inviteret til fredag eftermiddag.

– De må selv stå for aftensmaden, men grillen er tændt. Efter vi har fået mad, er der en god icebreaker, hvor børnene bliver trukket efter speedbåde på en stor badering eller SUP. På den måde får vi dem aktiveret på tværs af alder og klub, fortæller Rudi Bekker.

Det er nemlig ikke en lukket fest.

Sejlklubberne i Rudis netværk er alle inviteret med. Cecilie og hendes far, Poul Thomsen fra Silkeborg, deltager for 2. gang i campen.

– Vi kommer, fordi det er venlige mennesker og et dejligt område at sejle i. Jeg kan rigtig godt lide Rudi’s indstilling til ungdomssejlads, og det er rigtigt dejligt med andet end bare trekantbane og kapsejlads i to dage, mener Poul Thomsen.

Cecilie kunne godt tænke sig at prøve windsurfer i eftermiddag, men nu er det først frokosttid.

De er begge enige om, at de også kommer til Hang Out næste år.

– Og vi vil prøve at få flere med fra vores klub, siger far Poul.

De skaber relationer

Ved at invitere hele familien med får de voksne også en god relation.

Netop relationer er så vigtige. Det er også derfor Christine Wøhlk deltager med hende søn Benjamin på 7 år og datteren Sofie på 4 år. Sofie er mest til perleplader og hygge i klubben.

De kommer egentligt fra Nivå, men er flyttet fast ombord på deres båd, som forberedelse til en jordomsejling. Farmor bor i Lemvig, og der kommer familiens båd til at ligge, mens de gør sig klar til at komme afsted.

– Campen er en god start for Benjamin til at skabe relationer til de andre børn her i klubben, og jeg lærer jo også de voksne at kende, siger Christine.

Pirater på fjorden

Prisen for at deltage, uanset om man er barn eller voksen. er 275 kroner. Det dækker den fælles mad hele lørdagen og til søndag eftermiddag.

– De fælles måltider betyder rigtigt meget, betoner Rudi Bekker.

– Her sidder vi sammen og får snakket.

Det er hans mor, Ammy, der trofast tager skipperrollen i køkkenet. Så ingen går sultne i seng.

Lemvig har rigtig gode muligheder for overnatning, hvis man ikke kommer i sin egen båd. For der er både ferielejligheder og campingplads lige ved siden af.

Rudi Bekker selv har altid telt med og ligger ved klubben.

– Det er det hyggeligste, når ingen kører hjem og sover, siger han med et smil og lover, at der er Hang Out igen næste år.

Søndag var der tilmed en overraskelse, nemlig piratjagt på fjorden.

En af de store blev ’kidnappet’ og bortført til et gammelt træskib, der lå opankret uden for havnen. Så hele banden skulle ud i jollerne og befri Dicte med vandpistoler – dem af skumplast, så de flyder.

Det gælder om at have det sjovt på vandet og med vandet.

.
Rul til toppen