Guide: Skab et fantastisk arrangement på land ved de store stævner

Eline Andersen fra Sport Event Denmark giver dig sine bedste råd til at skabe spændende events på land, der kan tiltrække flere besøgende til klubbens store kapsejladser

Senest ajourført d. 23. juni 2023

Indhold

  Ekspandér

  Sejlklubber har ofte rigtig godt styr på den sportslige del, når store kapsejladser skal afvikles. Men har du overvejet, hvordan I får flere besøgende til at lægge vejen forbi havnen? Eline Andersen, senior kommunikationskonsulent fra Sport Event Denmark, har gennem årene høstet erfaringer fra utallige store, internationale events på tværs af sportsgrene. I guiden her får du hendes bedste råd til at sikre en fantastisk oplevelse for besøgende på land.

  Åbningsceremonien

  Skab en slagkraftig åbningsceremoni, der inddrager hele byen. Inviter lokale skoler, kunstnere og foreninger til at deltage i en parade eller optrædende. Skab en festlig atmosfære med musik, dans og underholdning, der får byens borgere til at føle sig involveret i arrangementet.

  Aktiviteter i klubhuset og på havnen

  Åbn klubhuset for besøgende og arranger aktiviteter, der giver besøgende mulighed for at udforske sejlsportens historie. Lav historiske udstillinger med gamle materialer, beklædning og billeder. Del historier om klubben og tidligere sejlsportshelte. Dette giver besøgende en dybere forståelse af sejlsportens betydning og skaber en forbindelse mellem fortiden og nutiden.

  Sailors parade

  Organisér en ’Sailors parade’, hvor sejlerne præsenteres for besøgende. Er det en international konkurrence, så lad dem bære deres nationale flag og repræsentere deres lande med stolthed. Er det et regionalt eller nationalt stævne kan klubstandere eventuelt komme i spil – måske i særlig grad ved kapsejlads for børn og unge. Bemærk dog, at tiden skal være til rådighed, så overvej også alternativer til en parade. En ide kunne være at hænge de mange standere op centralt eller lignende. Dette skaber en festlig atmosfære og er med til at forstærke følelsen af fællesskab og holdånd.

  Speak og musik

  Overvej at finde en dygtig speaker, der kan guide besøgende gennem begivenhederne og give dem indsigt i sejlsporten. Skab også god stemning på kajen med passende musik, der spilles under forskellige aktiviteter og præsentationer.

  Konkurrencer

  Arrangér forskellige konkurrencer for besøgende, så de kan deltage aktivt. En fotokonkurrence er et godt valg, hvor folk kan indsende billeder af begivenheden. Husk at få de nødvendige rettigheder til at bruge billederne og vær sikker på at anerkende fotografen ved offentliggørelse.

  Maskot

  Introducer en maskot, der repræsenterer sejlklubben eller begivenheden. En sjov og karismatisk maskot kan være med til at skabe en festlig stemning og underholde både børn og voksne.

  Kulturelle events

  Udover de sportslige aktiviteter kan du arrangere kulturelle begivenheder. Tænk i koncerter, fællesdans eller andet, der signalerer ’fest og farver’. Måske er der en lokal kulturforening, der har lyst til at samarbejde om eventet? Kulturelle events bidrager til en varieret oplevelse for besøgende og skaber en helt særlig atmosfære omkring sejladserne.

  Mød sejlerne

  En af sejlsportens styrker er, at publikum har mulighed for at komme helt tæt på udøverne. Arrangér en guidet gridwalk, hvor en sejler fortæller om bådene eller involver sejlerne i at holde foredrag eller deltage i paneldebatter. Dette giver besøgende mulighed for at høre om sejlernes rejse, udfordringer og triumfer direkte fra dem selv. Noget, der kan være inspirerende for både sejlsportsentusiaster og andre besøgende.

  Vandaktiviteter i havnebassinet

  Udover selve kapsejladsen kan det være en god ide at tilbyde en række spændende vandaktiviteter i havnebassinet for både børn og voksne. Det er en fantastisk metode til at lokke hele familien ned på havnen, introducere folk til sejlsporten og give dem en fornemmelse af, hvordan det er at være på vandet.

  Foruden sjove aktiviteter i havnebassinet kan det også være en ide at tilbyde prøveture på større sejlbåde, hvor man kan få en smagsprøve på sejlerlivet. Husk dog, at sikkerheden altid skal være i fokus ved vandaktiviteterne. Sørg for, at der er erfarne instruktører til stede for at give vejledning og overvåge aktiviteterne, og at der er tilstrækkelige redningsudstyr og sikkerhedsforanstaltninger tilgængelige for alle deltagerne.

  Om Sport Event Denmark

  Sport Event Denmark arbejder for at tiltrække, organisere og udvikle store internationale tilskuer- og deltagerevents. Formålet er de internationale sportevents skal involvere og begejstre danskerne, skabe stolthed, udvikle idrætten, skabe vækst og turismeomsætning samt markedsføre Danmark internationalt.

  Igen i år samarbejde Sport Event Denmark sammen med en række sejlklubber om årets store internationale konkurrencer.

  .
  Rul til toppen