Forslag til sejladsaktiviteter for kvinder

Dansk Sejlunion har udarbejdet en række aktivitetsforslag, som klubberne kan lade sig inspirere af. Fælles for aktiviteterne er, at de har piger og kvinder i fokus.

Senest ajourført d. 2. maj 2022

Flere og flere sejlklubber har stor succes med at invitere flere kvinder ind i foreningslivet ved at skræddersy særlige forløb målrettet kvinder. Her er et par forslag til, hvordan jeres klub kan komme i gang med at få mere diversitet i klubben.

  • Kom og prøv sejlads i sejlklubben. Et event på et par timer med en kort appetitvækker til, hvad sejlads er og efterfølgende introduktion til klubbens medlemsaktiviteter.
  • Lær at sejle kapsejlads. Et event på et par timer med en kort appetitvækker til, hvad kapsejlads er. Start gerne med kort teoretisk gennemgang af aktiviteten samt en efterfølgende introduktion til klubbens medlemsaktiviteter.
  • Kapsejlads kun for kvinder, hvor baneteamet evt. også kun er kvinder.
  • Eskadre-sejlads med kvinder ved roret/på dæk rundt i hele landet.
  • Kvinder på kapsejladsbanen. En introduktion til de forskellige frivillige opgaver ved et stævne som f.eks. stævneleder, baneleder, dommer, på land-frivillige og på vand-frivillige.
  • Kvinder ved roret – træning og coaching, gerne af klubbens kvindelige rollemodeller.
  • Informationsaften om klublivet i sejlklubben, børn- og unge aktiviteter, sejladser og stævner, netværk og fællesskaber, instruktørrollen og ambassadører.
  • Introduktion til de forskellige muligheder i klubben; begynder, jolle, kølbåd, flerskrogsbåde, foil, windsurfer, kite og sup, parasejlads og e-sejlsport.

Tag fat i din klubkonsulent, hvis du mangler ideer til aktiviteter, eller input til, hvordan I kommer i gang med noget, der passer til jeres klub, bådelaug eller sejlforening.

Pigesejlads i Thurø

Hver onsdag mødes 70 kvinder og sejler sammen i Thurø Sejlklub. Det har de gjort siden 1983. Det stærke fællesskab hjælper nye kvindelige sejlere på vandet, hvor både privatejede både og klubbåde indgår i sejltræningen.

Fra 4 kvinder til 75 på to år

Når tal siger mere end ord

En klub i Norge begyndte for to år siden at træne kvinder på kvindernes egne præmisser. Fra at være fire kvinder med lettere vandskræk, er de nu 75, der hver uge samles til træning.

Se videoforedrag fra Norges Seilforbunds klubkonference, hvor Lene Ravnevand fortæller om hemmeligheden bag sucsessen 'Ladies Sailing' i Soon Seilforening.

Se video her

.
Rul til toppen