Materialer til sejlerskoler

Dansk Sejlunion udgiver løbende en række materialer til brug i sejlerskolernes undervisning

Senest ajourført d. 29. marts 2020

Indhold

  Ekspandér

  Elev- og instruktørhåndbøger og materialer


  Diplomsejlerskolen for kølbåde – Diplomsejlerskolen er et must for alle certificerede sejlerskoler og et meget nyttigt værktøj for alle sejlerskoler. Diplomsejlerskolen for kølbåde dækker hele vejen fra nybegynder til meget dygtig sejler.De indledende diplomkort har fokus på basisfærdigheder, som er ens for alle. Senere kan du specialisere dine diplomkort, så de følger dine interesser. Er du til kapsejlads, følger du én linje - er du til eventyr, følger du en anden linje. Du kan også kombinere de to. Den nye Diplomsejlerskole spiller tæt sammen med sejlerskolerne kompetencegivende uddannelser, fx Duelighedsvis, Speedbådsbevis og Yachtskipper 1 og 3.

  Vejledning for undervisere - hæftet gennemgår de formelle regler omkring dueligheds- og speedbådsprøve, ligesom praktiske forhold om sejlerskolevirksomhed og undervisning berøres.

  Elevhåndbog - praktisk sejlads - Elevhåndbogen er bygget op omkring Dansk Sejlunions 24 lektioner i praktisk sejlads. I Elevhåndbogen er det teoretiske stof til hver lektion beskrevet, således at eleven før lektionen kan forberede sig eller efter lektionen kan slå op i bogen for at repeterer eller fordybe sig i nogen af de øvelser der har været gennemgået i forbindelse med den praktiske sejlads. Bogen er på 63 sider og rigt illustreret.

  Instruktørhåndbog I - dette hæfte er det nyeste led i serien til sejlerskoler og er instruktørens værktøj i forbindelse med de første 12 lektioner i elevhæftet "Håndbog - Praktisk Sejlads". Hæftet indeholder en systematisk gennemgang af de 12 første lektioner og tilbyder instruktøren uddybende forklaringer samt ideer til, hvorledes man praktisk kan tilrettelægge lektionerne. Hæftet er rigt illustreret og opbygget med en systematik der gør det nemt for sejlerskoleinstruktørerne at anvende den i det daglige arbejde.

  Instruktørhåndbog II - bogen er endnu et værktøj til sejlerskoleinstruktøren. Bogen indeholder 12 detaljerede lektioner, som sejlerskoleinstruktøren kan bruge til at arbejde med de elever som har været gennem det basale pensum til duelighedsprøven i praktisk sejlads. Bogen indeholder, ligesom Instruktørhåndbog I, praktiske tips til læreren og et væld af gode illustrationer. Endvidere er der også forslag til alternative lektioner ligesom der er medtaget eksempler på sejlmageres trimguides til H-båd og IF-er. Instruktørhåndbog II giver sammen med de øvrige bøger i denne serie et komplet sæt værktøj til sejlerskoleinstruktøren.

  Materialerne kan købes på Sejlershoppen.dk eller ved henvendelse til Dansk Sejlunion på mail.

  Ved at kontakte Dansk Sejlunion direkte kan sejlerskolen købe materialet til favorable klubpriser.

  Undervisningsmaterialer til Navigation (Teoretisk Duelighedsprøve)

  Til undervisning i navigation har Dansk Sejlunion lavet et samarbejde med Weilbach som udgiver bogen Duelighedsbogen. Duelighedsbogen er tilrettet, således at alle området og metoder beskrevet i Dansk Sejlunions ”Prøvekrav til teoretiske duelighedsprøve”. Duelighedsbogen kan derfor dække pensum til den teoretiske duelighedsprøve.

  Duelighedsbogen kan bestilles her: www.weilbach.dk.

  Kortpakker til uddannelsesbrug

  Geodatastyrelsen har i samarbejde med Rosendahls lanceret fire uddannelsespakker, som kan bestilles af undervisere og censorer. Hver pakke består af to udvalgte papirsøkort til en særlig fordelagtig pris.

  Alle søkort er seneste udgave og hver pakke er emballeret i et paprør. Dette gør det nemt at have med under armen til og fra undervisning.

  Prisen er 263,75 DKK inkl. moms (to kort til et korts pris) ekskl. porto og ekspeditionsgebyr.  

  Klik på nedenstående link for bestilling. Ret antallet af pakker i indkøbskurven og se den samlede pris inkl. porto og ekspeditionsgebyr. Der kan tilføjes flere forskellige pakker i samme bestilling – gå blot tilbage til denne side.

  Betaling kan ske med de fleste debet – og kreditkort.

  Bestil uddannelsespakke 1 - 295,00 DKK

  1 stk. Kattegat, S-lige del 1:200000 (102)
  1 stk. Sundet, N-lige del 1:75000, Sundet (131)

   

  Bestil uddannelsespakke 2  - 295,00 DKK

  1 stk. Kattegat, S-lige del 1:200000 (102)
  1 stk. Århus Bugt 1:75000 (112)

   

  Uddannelsespakke 3 - 295,00 DKK

  1 stk. Kattegat, S-lige del 1:200000 (102)
  1 stk. Storebælt, N-lige del 1:75000 (141)

   

  Uddannelsespakke 4 - 295,00 DKK

  1 stk. Kattegat, S-lige del 1:200000 (102)
  1 stk. Lillebælt, S-lige del og Farvandet 1:75000 (152)

   

  Undervisningskort – 71,25 DKK

  1 stk. Kattegat, S-lige del (102U)

   

  Spørgsmål til bestilling og levering:

  Stibo Complete kundeservice
  tlf. 4322 7300 (kl. 9-15)
  kundeservice@stibocomplete.dk 

  https://online.stibodirect.com/categorynav.aspx?catid=1024

  Har du spørgsmål til materialer kan du kontakte Dansk Sejlunion på ds@sejlsport.dk.

  .
  Rul til toppen