SPOT-webinarer for ungdomsledere

Tjek ind på korte onlinemøder for alle, der arbejder med børn og unge i sejlsport.

Af: Henrik Tang Kristensen - senest ajourført d. 13. juli 2023

Står du nogle gange som leder i ungdomsafdelingen eller som instruktør/træner og mangler inspiration? Så er der råd at hente på en lang række SPOT-webinarer, hvor klubber med forskellige erfaringer i samarbejde præsenterer bedste praksis fra klubarbejdet.

Dansk Sejlunion udbyder 12 korte onlinemøder fordelt hen over hele året, hvor du er inviteret med som ungdomsleder eller instruktør/træner.

Nedenfor kan du se hvilke emner, vi tager fat i - og du kan deltage i præcis dem, du har lyst til. Tidspunktet er hver gang fra kl. 20-21, så flest mulige kan nå med.

Du sørger bare for at tilmelde dig, så vi ved at du kommer. Alle interesserede er i øvrigt velkomne, så invitér gerne flere med.

Hver gang er vi to ansatte fra Dansk Sejlunion som deltager, og vi har gæster med fra forskellige klubber, som deler deres erfaringer.

Der er mange muligheder inden for kurser, koncepter og træningsform. Men vi ved også godt, at man kan blive lidt overvældet af alle de valg – og så bare fortsætter, som man plejer.

Med onlinemøderne har du en let måde få opdateret din viden, få ny inspiration og måske også et skud ny energi.

Datoer for webinarerne fremgår af Dansk Sejlunions kursuskalender. Du skal også tilmelde dig via kursuskalenderen. Webinarerne ligger i kategorien ”øvrige”.

Temaer for webinarerne:

Venskabsklub og samarbejde på tværs

Et godt samarbejde med en anden klub i nærheden giver en masse fordele. Fx fælles om camps, at lave vintertræning sammen eller at dele instruktører. To klubber fortæller om deres erfaringer. 

Få et overblik over kursuskalenderen

Hvert af vinterens kurser og events bliver præsenteret og en ung sejler fortæller om sin oplevelse med et trænerkursus.

Vinterundervisning – hvad gør de andre?

Hvorfor er vintertræning vigtig, og hvad skal vi finde på? En stor og en lille klub deler tips og tricks, der kan sikre at børn og unge ikke ’glemmer’ klubben i vintersæsonen.

Bliv set!

Sæt din junior- /ungdomsafdeling på Danmarkskortet. Få inspiration til at bruge sociale medier og hjemmesiden aktivt, så det giver flere nye sejlere. 

Det gode stævne

Der er flere måder du kan afvikle et stævne på. Få inspiration til at gøre det lettere.

Vi runder også Etisk Kodeks for dansk sejlsport, som sikrer fair sejlads og god stemning på tværs af ledere, forældre, trænere og sejlere. 

Sådan gør du dine aktiviteter synlige

Brug manage2sail som opslagstavle for stævner og camps, hvor andre klubber kan deltage. Få en guidet tour, så du kan lægge jeres næste åbne arrangement ind i Manage2sail. 

Sådan bliver man Ungdomsvenlig sejlklub

Hør en leder fortælle om, hvad de har fået ud af at blive certificeret som Ungdomsvenlig Sejlklub, og om udbyttet af det arbejde, der ligger bag. 

Grej du kan låne til din klub

Der gemmer sig en masse fede ting på vores lager. Fx en trailer med Feva-joller og en aktivitetstrailer med alt muligt sjovt grej til vandleg. Hør om alle mulighederne denne aften.

En god start til nye sejlere og deres familier

Hvis både børn og voksne får en god velkomst, er der større chance for at de bliver i sejlsporten. Hør om hvordan du inddrager de voksne, og får dem involveret i opgaverne fra første dag.

Den gode camp

Din klub skal da også have en camp, for ungerne elsker det! Find inspiration denne aften til forskellige typer camps året rundt. Det behøver ikke at være besværligt at lave camps.

Sådan finder du flere frivillige

Udnyt de kompetencer, forældrene kommer med, og vær altid nysgerrig på, hvad de har erfaring med. Hør om, hvordan du organiserer små og store opgaver, så de er lige til at gå til. 

Yderligere information om SPOT-Webinarer:

Kontakt:

Ingeborg Nielsen, Klubkonsulent
Tlf.: 5351 4803
mail: ingeborg@sejlsport.dk

Rul til toppen